2 doz BionTech aşısı olanlar üzerinden 6 ay geçtiği takdirde 3. dozu da olabilecek. Karar Bilim Kurulu toplantısından çıktı. Ayrıntıları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca toplantı sonrası yaptığı açıklamada paylaştı.

mRNA aşısı olup 2. dozdan itibaren 6 aya kadar süre geçmiş kişilere risk grupları önceliklendirilerek hatırlatma dozu yapılmasının uygun olacağına karar verildi. Bu gruplar, 60 yaş üzerindeki vatandaşlar, 18-60 yaş arasında olup kronik hastalıkları olanlar, başta sağlık çalışanları olmak üzere yüksek riskli mesleklerde çalışanlar

Koca, aşı çağrısı yapmayı ihmal etmedi. Özellikle 60 yaş üstü ve hamilelere çağrıda bulundu. "1 doz aşılı olanların tüm nüfusa oranı yüzde 67, 2 doz aşılı olanların oranı ise yüzde 59'dur" dedi. Toplumsal bağışıklık için bu oranın yüzde 70'in üzerine çıkması gerektiğini vurguladı. Yerli aşı TurkoVac için yine gönüllü olmaya davet etti. Sağlık Bakanı, okullarda rastgele yapılan PCR taramalarının da devam edeceğini belirtti.

Bilim Kurulu'nun gündeminde asistan hekimlerin çalışma şartları da vardı. Fahrettin Koca, şartların iyileştirilmesi için İl Sağlık Müdürleri ve başhekimlerle irtibatta olduğunu açıkladı. Ayrıca yeni atamalarda mülakat yapmadan sadece KPSS sınavı sonuçlarına göre yerleştirme yapılacağını duyurdu.