Yüz PRP Nedir, Nasıl Yapılır?

PRP, pek çok alanda kullanılan etkili bir yöntemdir. Trombosit açısından zengin plazma olarak bilinen PRP, cildi gençleştirmeye destek olur. Kişinin kendi kanından ayrıştırılmakta olan özel bir kısım, yüz kısmının gençleşmesine yardımcı olduğunda bu, Yüz PRP olarak adlandırılır. Yöntem, kişinin çok daha genç, sağlıklı ve ferah bir yüz yapısına ulaşmasını sağlamaktadır. Bu nedenle özellikle son zamanlarda Yüz PRP’nin sıklıkla kullanıldığını ifade etmek mümkündür.

Yüz PRP Ne İşe Yarar?

Özellikle kadınlar, çok daha genç ve sağlıklı bir cilt yapısına ulaşmak için birçok farklı yönteme başvurmaktadır. Bunlardan biri olan ve https://www.milanoklinik.com/ tarafından da uygulanan yüz PRP, genç ve ferah bir cilt yapısına ulaşılmasını sağlar.

Yüz PRP ne işe yarar, merak edenler için genel olarak şu şekilde bir sıralama yapmak mümkündür:

·        Yüz derisinin toparlanması sağlanır.

·        Derinin güneş ışınlarına maruz kalmasıyla birlikte görülen hasarlar düzeltilir.

·        İyileşme süreci oldukça uzun süren yaralar kontrol altına alınır.

Belirtilen hususların her biri, Yüz PRP uygulamasının avantajları olarak da karşımıza çıkmaktadır. PRP uygulaması son derece geniş bir kullanım alanına sahiptir. Son zamanlarda sıklıkla kullanılan Yüz PRP uygulaması çok kısa sürmektedir. Genellikle 30 dakika içerisinde uygulamanın tamamlandığını söylemek mümkündür. Uygulama içerisinde yer alan işlemler titizlikle yapılmalıdır. Acısız bir işlem olduğu da bilinmektedir.

Yüz PRP Nasıl Yapılır?

Yüz PRP nasıl yapılır sorusu, özellikle uygulamadan faydalanmak isteyenler tarafından sorulmaktadır. Uygulama kapsamında ilk etapta kişiden kan alınır. Alınan kan santrifüj işleminden geçirildikten sonra trambosit bakımından oldukça zengin olan kısımda ayrıştırma yapılır. Elde edilen içerik, yüz bölgesine enjekte edilir.

Enjeksiyon işleminden sonra, ilgili bölgede yeni büyüme faktörleri gözlemlenmektedir. Gerçekleştirilen işlemlerin her biri, sivilce ile akne izleri ve kırışıkların kısa sürede giderilmesini mümkün kılar. Cildin daha genç, sağlıklı ve ferah bir görünüme ulaşmasını sağlayan Yüz PRP’nin titizlikle uygulanması çok önemlidir.

PRP serumu yaklaşık 15 dakika içerisinde hazırlanır. Bunun yanı sıra 30 dakika içerisinde de yüz kısmına enjekte edilir. Belirtilen süreler dahilinde işlemin kısa sürede tamamlandığını söylemek olanaklıdır.

Editör: TE Bilişim