Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir? Saç Dökülmesine Karşı Doğal Çözümler

Günümüzde cinsiyet fark etmeden en çok yaşanan problemlerin arasında saç dökülmesi problemi gelir. Saç dökülmesine iyi gelen doğal çözümler uzun yıllardır yoğun şekilde aranan ve uygulanan çözümlerdir.

Özellikle son dönemlerde saç dökülmesinde mevsimsel olarak ve çevresel faktörler kaynaklı artış görüldüğü için saç dökülmesine iyi gelen doğal çözümler hakkında araştırmalar da çoğalmış bulunur. Bu araştırmalara başlamadan önce ilk olarak saç dökülmesi sebebinizi net olarak anlamanız gerekir. Yaşanabilecek sağlıksal problemlerden dolayı ortaya çıkan saç dökülmelerine karşı mutlaka doktorunuza başvurmanız gerekir.

Doğal çözümler pek çok defa saç dökülmesi konusunda işe yarıyor olsa da öncelikli olarak sağlıksal bir durumdan kaynaklı olarak saç dökülmesi yaşamadığınızı bilmeniz gerekir. Sonrasında saç dökülmesi konusunda çözüm arayışlarına devam edebilirsiniz. Yazımızın geri kalan kısmında saç dökülmesine iyi gelen doğal çözümler hakkında sizler için araştırmalar yaptık.

Saç Dökülmesi Sebepleri

Özellikle erişkin yaşlara ulaşıldığı andan itibaren saç dökülmesi problemi gündeme gelir. Saç dökülmesi sebepleri ülkemizde, çoğunluk olarak genetik faktörlerden kaynaklansa da çevresel etkenler ve günlük hayatta yapılan yanlış uygulamalar sebebiyle saç dökülmesi sorununa da yol açılır. Saç dökülmesine iyi gelen doğal çözümler başlığı ile saç dökülmesi sebeplerini şu şekilde sıralayabiliriz.

1. Genetik Faktörler

Genç ve orta yaşlarda karşılaşabileceğiniz saç dökülmelerinde genel olarak genetik faktörler rol oynar. Genetik faktör, kan bağınız bulunan ve bir şekilde gen aktarımı sağlanması durumunda sağlıksal olarak etkilenebildiğiniz kan bağı oluşturduğunuz yakın ya da uzak akrabalarınızı işaret eder.

Genel olarak tedavisinde en çok zorlanılan saç dökülmesi tipi genetik faktörlü saç dökülmeleridir. Bu tip dökülmeler konusunda önceden önlem alınması gerekir. Genetikte bulunan saç dökülmeleri için saç bakımı ve saçlar dökülmeye başladıktan sonra uygulanan tedaviler oldukça önem taşır.

2. Cilt Problemleri

Saç derisi de tıpkı vücudumuzun diğer kısmında bulunan tüm cilt tabakası gibi ekstra özen isteyen bir yapıdır. Saç derisinde meydana gelen problemler çoğunlukla kendisini saç dökülmesi olarak gösterir.

Diclomec Kremi Ne İşe Yarar? Hangi Durumlarda Diclomec Kullanılır Diclomec Kremi Ne İşe Yarar? Hangi Durumlarda Diclomec Kullanılır

Saç derisinin çok fazla kuruması; saç derisinin çok fazla yağlı olması, saç derisinde meydana gelebilecek cilt hastalıkları ve buna benzer etkenlerden dolayı sıklıkla saç dökülmesi problemi yaşanır. Bu nedenle, saç dökülmesi problemi yaşadığınız sırada öncelikli olarak saç derinizi kontrol etmeniz gerekir.

3. Cilt Hastalıkları

Tıpkı vücudun diğer kısımlarında bulunan cilt tabakasında görülebilecek problemlerde çeşitli belirtiler görülebileceği gibi saç derisinde oluşan hastalıklar da genel olarak kendisini saç dökülmesi ile belli eder.

Saç derisinde oluşabilecek mantar, egzama, sedef gibi cilt tabakasını yoracak ve tahriş edecek hastalıklar saç dökülmesine neden olur. Bunun için tedavilere başlamadan önce saç dökülmesi sebebinizi net olarak anlamanız için saç derinizi düzenli olarak kontrol etmeniz ve oldukça dikkatli davranmanız gerekir.

4. Yanlış Ürün Kullanımı

Saçlarımıza bakım yapmak isterken yanlışlıkla onlar için kötü bir son hazırlayabiliriz. Sektörde var olan tüm saç bakım ürünleri; tüm saçlarda, işe yaramayacağı gibi aksine çeşitli sorunlar yaşamamıza da yol açabilir. Saç dökülmesi problemi yaşıyorsanız öncelikle kullandığınız ürünlerin içeriklerini kontrol etmeniz ve hem saç derinizin hem de saç tellerinin bu ürünlere nasıl reaksiyon gösterdiklerine takip etmeniz gerekir.

Yanlış ürün kullanımı ile saç dökülmesi yaşadığınız takdirde sabit olarak kullandığınız ürünleri değiştirerek daha temiz içerikli ve daha hafif ürünler kullanmalısınız.

5. Stres

Stres, vücudumuzda gördüğümüz pek çok problemin ana etkeni olmaktadır. Yoğun stres yaşanan zamanlarda vücut ve beyin tarafından salgılanan farklı hormonlar nedeni ile vücutta belirli değişiklikler gözükür. Bu değişikliklere karşı vücudun her bölümü farklı tepkiler verebilir. Stres genellikle saç derisinde de belirli değişiklikler yaratacağı için saç dökülmesine yol açar.

Saç Dökülmesi İçin Evde Tedavi Yöntemleri

Saç ve saç derisi vücudun tüm bölümlerinden daha hassas ve daha dikkatli bir bakım gerektiren bölümlerdir. Bu nedenle saç ve saç derisinde oluşabilecek olası problemlere karşı kimyasal çözümlerden önce saç dökülmesine iyi gelecek doğal çözümler için araştırmalar yapılır. Saç dökülmesi için uygulanan bu doğal çözümler yüzyıllardan bu yana kullanıldığı ve deneyimlediği için oldukça işe yarayan tedavilerdir. Saç dökülmesi türlerine göre saç dökülmesine iyi gelen doğal çözümler konusunda şu şekilde bilgilendirmeler sağlayabiliriz:

Genetik Faktörlü Saç Dökülmesi İçin Doğal Çözümler

Bu tip saç dökülmeleri için çok erken yaşlarda saç bakımlarına başlanmalı ve saçlarda güçsüzlük hissedildiği anda doğru bir tedavi yöntemi izlenmeye başlanmalıdır. Çünkü genetik faktörlü saç dökülmeleri, dış faktörlerden kaynaklı herhangi bir etki sonucunda ortaya çıkmadığı için ekstra özen gösterilmesi gereken durumlardır.

Çoğunlukla genetik faktör dökülmelerine karşı etkili olabilecek çok az çözüm bulunsa da saç bakım ve tedavilerine saç dökülmeleri başlamadan önce başlandığı takdirde etkili şekilde sonuç alınabilir.

Genetik faktörlü saç dökülmesi için saç derisinin sebum olarak adlandırılan yağ dengesinin daima korunması gerekir. Bunun için pH değeri saç derisine uygun olan ve kimyasal içermeyen ürünler kullanılmalıdır. Bunun yanında çay ağacı yağı, badem yağı gibi doğal içerikli bitkisel yağlardan yardım alarak haftalık olarak maske şeklinde uygulamalar yapılabilir. Bu yağlar saç köklerine bakım yaparak, köklerin saç derisinde daha güçlü şekilde tutunmasını sağlar.

Cilt Problemleri Kaynaklı Saç Dökülmeleri İçin Doğal Çözümler

Yaşanabilecek problemler, vücudumuzun hangi bölgesinde gerçekleşirse gerçekleşsin her zaman rahatsız edici bir durum olacaktır. Fakat saç derisinde meydana gelen cilt problemleri vücudun diğer problemlerine kıyasla daha hassas bir yerde meydana geldiği için ekstra özen gerektirir. Cilt problemleri arasında yer alan egzama, sedef ve mantar hastalıkları sonucu yaşanan saç dökülmelerinde şu şekilde bir doğal tedavi yolu izlemeniz gerekir. Fakat tüm bunlar saç dökülmesine iyi gelen doğal çözümler ile giderilebilir.

Bal, hepimizin bildiği üzere enfeksiyonlar ve tahrişler konusunda tam bir savaşçı olarak görev alır. Dolayısıyla enfeksiyonlar sonucu ortaya çıkan sedef, mantar ve egzama hastalıkları ve bunlardan kaynaklı olarak ileri aşamalarda oluşan tahrişler için bal hayat kurtarıcı bir çözüm olacaktır.

Haftada 2 defa tüm saç derinize maske şeklinde uygulayarak kullanabileceğiniz bal, cilt problemleri kaynaklı saç dökülmelerinizi en kısa sürede durdurur. Uygulama aşaması ise şöyledir. Yaklaşık 3 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını tamamen karıştırarak saç derinize maske şeklinde uygulayın. 1 saat beklettikten sonra temiz içerikli bir şampuan ve ılık su ile durulayabilirsiniz.

Stres Kaynaklı Saç Dökülmeleri İçin Doğal Çözümler

Stres, hayatımızın her alanında bizlere daima negatif yönde etkileyen ve çeşitli sağlık problemleri yaşamamıza neden olan bir durumdur. Stresli dönemlerde, saç dökülmeleri oldukça fazla görülen belirtilerdir. Bu dönemlerde saçlarınızda yapacağınız bakımlar ve stresten dolayı oluşan hormon dengesizlikleri nedeniyle agresifleşen saç derinizi sakinleştirmeniz oldukça önem taşır. Stres kaynaklı saç dökülmeleri için öncelikle beslenme alışkanlıklarınızı arasına avokado, yumurta, somon, havuç, Hindistan cevizi, badem, yoğurt ve kefir gibi gıdaları ekleyerek işe başlayabilirsiniz.

Stres problemi genellikle duygular ve hormonlar kaynaklı bir sorun olduğu için bunu bir saç maskesi ile çözmek yerine daha çok terapi ağırlıklı tedavi yöntemleri izlemeniz gerekir. Bunun içinde oldukça ferahlatıcı yağlar olan lavanta, limon yağı, vanilya yağı gibi yağları kullanarak uyuduğunuz ortamlarda bulundurarak ya da gün içerisinde tütsü şeklinde yakarak sonuç elde edebilirsiniz. Stres seviyenizi de azalma gördükçe saç dökülmenin de ortadan kalkar.

Editör: TE Bilişim