Meme Büyütme Kimlere Yapılır?

Genetik olarak meme dokusu az olan, iki meme arasında boyut farkı olan ve kanser hastalığı gibi hastalıkların tedavisini geçiren kişilere meme büyütme işlemi yapılabilir. Genel sağlık durumu yerinde olmayan ve anestezi almasına engel rahatsızlığı bulunan kişilere uygulanmaz. Teknolojinin ilerlemesi sayesinde farklı teknikler ve malzemeler ile bu işlem uygulanabilir.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Kadınların son yıllarda çok sık tercih ettiği meme büyütme işlemi gerektiren bazı durumlar vardır. Bu durumlar;

  • Emzirme ve hamilelik dönemleri sonrasında meme dokusunun bozulması
  • Anomali nedeni ile göğüs dokusunun gelişmemesi
  • Kitle alımı ve farklı hastalıkların tedavisi nedeni ile meme dokusunun azalması
  • İki meme arasında boyut farkının görünmesi

Sıraladığımız durumlardan herhangi birini yaşıyorsanız sizlerde doktora giderek implant tekniklerinden faydalanabilirsiniz.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Meme büyütme için kullanılan üç farklı teknik vardır. Hyaluronik asit enjeksiyonu, yağ enjeksiyonu ve meme protezlerinin konulmasıdır. Hyalüronik asit uygulaması tekrar gerektiren bir işlemdir. Bir süre sonra vücut tarafından emildiği için yok olur.

Yağ enjeksiyonu liposuction tekniği ile kişinin kendi yağlarının alınması ve enjekte edilmesi işlemidir. Silikon protezlerin konulması ömür boyu kalıcı bir işlemdir. Kişinin meme yapısına göre farklı protez çeşitleri yerleştirilir. Protez seçiminde doktorlar gerekli muayene işlemini yaptıktan sonra karar verir.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Her ameliyatta olduğu gibi meme küçültme ameliyatı sırasında herhangi bir sorun olmaması ve komplikasyon gelişmemesi için hazırlık dönemi eksiksiz uygulanmalıdır. İlk olarak kan tahlilleri ve görüntüleme teknikleri uygulanır.

Doktora ameliyat sonucundan ne beklediğinizi anlatmalısınız. İstenilen ölçü belirlenir ve son olarak anestezi hekiminin incelemesi sonucunda meme küçültme hazırlıkları tamamlanır.

Meme Küçültme Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ameliyat sonrası doktor tarafından önerilen sıkı sutyen giyilir. Bu sutyen memenin yeni şeklini kazanmasında yardımcı olur. Kol hareketleri kısıtlı olmalıdır. Her iki memeye ameliyat sırasında yerleştirilen drenler ortalama 72 saat sonra çıkartılır. İlk 3 gün hastanede kalınmalıdır. 

6 hafta boyunca sporcu sutyeni giyilmelidir. Meme küçültme işlemi sonrasında hasta bakımında dikkatli olunmalıdır.

Editör: TE Bilişim