Meme Büyütme Estetiği Yöntemleri

Meme estetiğinde birden fazla teknik ve yöntem kullanılarak meme büyütme, küçültme ve dikleştirme gibi operasyonların gerçekleşmesi sağlanır. Kişinin ihtiyacına uygun olacak şekilde planlaması yapılır ve ardından operasyon gerçekleştirilir.

İlerleyen yaş veya meme boyutundan rahatsız olan kadınların sıklıkla gerçekleştirdiği göğüs büyütme estetiğiyle birlikte daha hacimli ve dolgun göğüslere sahip olmasına yardımcı olunur. Cerrahi uzmanlar tarafından yapılan ve oldukça etkili sonuçlar almakla birlikte güvenli olduğunu söylemek mümkündür. Meme büyütme operasyonu, hastanın şikâyeti ve isteği doğrultusunda olacak şekilde gerçekleştirilir.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Yaşlılığın en büyük etkeni olan, emzirme, hızlı ve aşırı bir şekilde kilo veren kadınların karşılaştığı sarkık meme sorununda memenin toparlanması için göğüs büyütme yapılır. Memenin tekrardan eski haline getirilmesi ve daha hacimli olmasını sağlamak için uygulanır. Gelişmemiş meme yapısı için de oldukça başarılı sonuçlar verir.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Üç farklı yöntemle birlikte meme büyütme operasyonu gerçekleştirilebilir. Burada; İmplant, yağ enjeksiyonu ve egzersiz olarak ele alınabilir. Daha kalıcı sonuç almak ve uzun vadeli olarak tedaviden faydalanmak isteyenlerin tercihi implant uygulaması oluyor.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Meme estetiği uygulaması gerçekleşmeden önce bazı tetkikler ve testler yapılabilir. İşlem öncesinde hastanın tıbbi geçmişi hakkında detaylı bilgi alınır. Daha sonra meme ultrasonu ve mamografi çekimi yapılır. Hastanın işleme uygunluğu tespit edilerek, çalışmalar başlatılır.

İşlem yapılmadan önce hastaya randevu verilir. Meme küçültme operasyonunda randevu günü yaklaşık olarak 15 gün sonrasına verilir. Bu sayede iki haftalık süreç içinde bazı gıdaların tüketimine ara verilir. Alkol, sigara ve kafein tarzı gıdalardan uzak durmak gerekir. Aynı zamanda antibiyotik, ağrı kesici, kan sulandırıcı ilaçlar ve düzenli olarak kullanılması gereken ilaçlar varsa, uzman hekim bu konuda bilgilendirilir.

Meme Küçültme Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Uygulanan meme küçültme operasyonu sonrasında biraz daha dikkatli davranmak gerekir. Kesinlikle işlem sonrasında ağırlık kaldırmamaya, ağır spor ve egzersiz yapmamaya dikkat edilmeli. Daha hızlı iyileşme sağlanması için bir haftalık istirahat etmek ve uzman hekimin önerdiği ilaçlar düzenli kullanılmalı.

Hafif egzersizlerle başlayıp, kasları zorlamadan hareket edilir. İşlemden önceki iki haftalık süreçte dikkat edilmesi gereken hususlar burada da geçerli olup, uygulanması büyük önem taşır. Yapılan meme küçültme operasyonundan sonra memeye istenilen şekil verildiği görülür.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Memede meydana gelen sarkma problemi, hacim kaybı, memelerin asimetrik olması durumunda meme dikleştirme operasyonu gerçekleştirilebilir. İşlem, genel anestezi uygulaması altında gerçekleştirilir. Meme dokusu şekillendirilerek daha dik görüntüye sahip olması sağlanır.

Ameliyat esnasında meme başını, daha önce planlanan bölgeye getirilmesiyle birlikte alımı yapılır. Memeye şekil vererek, burada yer alan fazla doku alınır. Meme küçük yapıya sahipse silikon protez yerleştirilir.

Bölgede yer alan fazla dokunun vücuttan dışarıya atımı gerçekleştirilerek meme dikleştirme operasyonu tamamlanmış olur. Uzman hekimin talimatlarına uyarak daha sağlıklı ve etkili sonuçların alınması sağlanabilir.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

Estetik operasyonları kişiye özel yapılır. Kişinin talebi üzerine yapılan bu operasyonda mutlaka kişinin 18 yaşını doldurmuş olması gerekir. Medikal uygulamalarda zorunluluk olmadığı için tıbbi prosedüre uyularak, işlem yapılır.

Emzirme ve gebelik döneminde olan kişilere yapılması uygun değildir. Bu dönem tamamlandıktan sonra işlem yapılabilir. Alırı kilo verenlerde meydana gelen sarkık meme sorunu, emzirmeden kaynaklı olarak sarkan veya yaşlılık nedeniyle hacim kaybına uğrayan göğüslere meme dikleştirme operasyonu gerçekleştirilebilir.

Editör: TE Bilişim