Majezik Nedir, Majezik Ne İşe Yarar? Yan Etkileri Nelerdir?

Bu yazımızda sizlere majezik nedir ve majezik yan etkileri konularında bilgi vereceğiz. Majezik, halk arasında ağrı kesici olarak bilinmesiyle birlikte reçeteli bir ilaçtır. Yani eğer doktorunuz uygun görürse ve majezik ilacı tedavisine başlamanız gerekirse reçetenize yazacaktır. Siz de bu reçeteyle eczaneden ilacınızı alabilirsiniz.

Majezik, kas ve iskelet sistemindeki ağrıları ve iltihaplanmaları tedavi etmede kullanılan bir ilaçtır. Genellikle ağrıya neden olan yapıları azaltmada ağrı kesici olarak kullanılır. Majezik mavi renklidir ve 100 miligramlık tablet olarak eczanelerde yerini almaktadır.

Majezik ilacının tablet formundan başka formları da vardır. Bunlar jel, sprey, kapsül ve gargara olarak sıralanabilir. Majezik insanlar tarafından tercih edilen bir ilaçtır fakat majezik ilacını çok kullanmak kalp krizi ve felç gibi sorunlara yol açabilir. Bunun için majezik nedir ve majezik yan etkileri iyice bilinmesi ve öğrenilmesi gereken bir konudur.

Majezik’in Kullanıldığı Durumlar

Majezik genellikle kas ve kemik ağrılarında kullanılır. Bunun yanında yumuşak doku ve eklem ağrılarını geçirmek için de kullanılabilir. Yani eğer kas tutulmaları yaşıyorsanız eklemleriniz ya da kemikleriniz, sırtınız, boynunuz ağrıyorsa doktorunuza tedavi olduktan sonra kontrollü bir şekilde majezik kullanabilirsiniz.

Adet döneminden geçen kadınların adet sancısına, bel ve sırt ağrısına, yumuşak doku yaralarına ve birçok kas kemik eklem ağrısına iyi gelmektedir. Majezik’i kullanmaya başlamadan önce majezik yan etkilerini okuyun. Majezik nedir bilmeden önce ilacı kullanmanız doğru değildir. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce mevcut olan hastalıklarınız ve rahatsızlıklarınızı doktorunuza anlatmanız gerekmektedir. Bu oldukça önemlidir.

Size verilen tabletleri olduğu gibi yutmalısınız. Tabletleri ezmeden ve çiğnemeden yutmanız gerekmektedir. Doktorunuzun size yazdığı reçetede bu ilacın günde kaç kere ve hangi dozda kullanılması gerektiği yazacaktır. Bu dozlara ve sayılara uymanız gerekmektedir.

İlacınızı içtikten sonra etkisinin çok olduğunu, ilacın bünyenize ağır geldiğini ya da etkisinin çok az olduğunu gözlemlerseniz muhakkak doktorunuza bildirin. Doktorunuz sizin için doğru olan önlemi alacaktır ya da ilacınızı değiştirecektir. Doktorunuz ilacınızı değiştirmezse dozunu artırabilir ya da düşürebilir. Eğer dozunuzu belirtilen zamanda almayı unuttuysanız bir sonraki dozda çift doz almayın. Bu çok tehlikelidir. Üst üste doz almayı unutursanız ve bu durum devam ederse doktorunuzla görüşmenizde fayda var.

Doktorunuz size bu ilacı belirli bir rahatsızlığınızı tedavi etmek amacıyla yazmıştır ve siz de bu amaç için kullanıyorsunuz. Başka bir rahatsızlık durumunda bu ilacı kullanmayın ve lütfen doktorunuza danışın.

Majezik Yan Etkileri

Her ilaçta olduğu gibi majezik de yan etki yapmaktadır. Bu ilaç baş dönmesi gibi majezik yan etkileri yapabilir. Bu yüzden ilacı aldıktan sonra araç kullanmamanız ya da yolcuğa çıkmamanız önerilir. Aksi takdirde yolculukta mideniz bulanabilir ve daha bu durum daha büyük sorunlara yol açabilir. Majezik yan etkileri içinde huzursuzluk da vardır. Her ilaçta olabildiği gibi majezik de çarpıntı yapabilir ve buna bağlı olarak huzursuzluk oluşabilir. Bu durumda bol su içmeniz tavsiye edilir. Eğer çarpıntınız ve huzursuzluğunuz geçmiyorsa doktorunuza danışınız.

Majezik yan etkilerinden biri de uyuklama durumudur. İlacınızı aldıktan sonra kendinizi uyukluyor bir şekilde bulabilirsiniz. Bunun nedeni majezik nedir sorusunun cevabında vardır. Majezik zaman zaman özellikle de ilk kullanımlarda uyku yapabilir. Eğer ilacınızı aldıktan sonra yer yer titreme yaşıyorsanız korkmayın. Bu da majezik yan etkilerinden biridir. Bu ilacın kullanımıyla ilgili bir diğer önemli nokta ise laktoz intoleransı olanlar için.

Bu ilaç laktoz içerdiği için ilacı kullanmadan önce doktorlarına bu durumu söylemelilerdir. Aksi halde ilacı içmeleri durumunda olumsuz etkileri ortaya çıkabilir.

Majezik Hangi İlaçlarla Birlikte Kullanılmamalı?

Majezik; simetidin, ranitidin ve antiasitler içeren mide ilaçlarıyla birlikte kullanılmamalıdır. Aynı zamanda yüksek tansiyon ilaçları ve hidroklorotiyazid, frosemid gibi idrar söktürücü ilaçlar ile birlikte de kullanılmamalıdır. Majezik almadan önce kullandığınız diğer ilaçları eczacınıza ya da doktorunuza söylemeniz gerekmektedir. İlacı kullanırken günde üçten fazla alkol kullanılmamalıdır. Eğer kullanılırsa bu durum midede ciddi rahatsızlıklara yol açacaktır. İlerlemesi ve çoğalması durumunda midede ülsere yol açabilir. Eğer sigara kullanan biriyseniz bu süreçlerin işlemesi daha kolay olacaktır. Yani midenizde bir sorun oluşacaksa daha hızlı oluşacaktır. O yüzden sigara ve alkol kullanımı önerilmez.

Majezik Kullanımı

Majezik nedir ve nasıl kullanılır bilinmesi gereken konulardandır. Majezik, tok karnına kullanılmalıdır. Günlük yeme şeklinizi değiştirmenize gerek yoktur. Böbrek yetmezliği ve kalp yetmezliği olanlar kullanmamalıdır. Majezik yan etkileri bu gibi durumlarda şiddetli bir şekilde etkisini gösterebilir.

Hamileyseniz 6. ayınızdan itibaren ve emzirme döneminiz de dahil olmak suretiyle majezik kullanmamanız gerekmektedir. Böyle bir durumda doktorunuz size muadil bir ilaç yazacaktır. Hamileliğinizin ilk aylarında ise kendi kendinize alıp kullanmamalısınız. Doktorunuz size reçete etmediği sürece kullanmanız oldukça zararlıdır. Bu yazımızda sizlere majezik nedir konusunda yardım olmaya çalıştık. Bu ilaçta olduğu gibi her ilaç kullanımında dikkatli olmalısınız ve doktor kontrolünde kullanmalısınız.