Lüfer balığı zayıflatıyor!

Hamsi ve sardalye çok az yağ (ve çoğunlukla iyi yağlar) ve düşük kalori içerir: Eğer kilo vermek istiyorsanız, az kalorili yemek tarifleriniz için bu balıklar idealdirler.

Eğer diyet yapıyorsanız, lüfer balıkları ile tarifli yemekler yemenin mükemmel olduğunu bilmelisiniz. Onlar sadece yararlı özellikleri değil aynı zamanda az yağ içermelerine göre de yağ oranı düşüktür.

Kalori açısından bakıldığında da çok düşük kalorili yiyecekler olduklarını görürüz:  100 gram istavritte 96 kcal, 100 gram palamutta 104 kcal ve 100 gram taze hamside 129 kcal vardır. Uskumru diyet için en bu balıklar içinde en fazla kalori içeren balıktır: 100 gram başına % 11 yağ ve 170 kcal içerir. Çok az bağ dokusu olduğundan balık, aynı zamanda, daha çok sindirilebilir.

"Yağda veya tuzda olan hamsi ve sardalyeler durumundaysa kalori yerine yağ, sodyum ve kalori artışına dikkat etmeniz gerekiyor," Diyetetik ve Klinik Beslenme İtalyan Derneğinin başkanı Lucchin Lucio bu şekilde uyarıyor.

Taze balıkların hazırlanmasını ağırlaştırmamak için, hafif pişirme yöntemlerini tercih etmelisiniz ve çok fazla çeşniler eklemekten kaçınmak en iyisidir. Sobada pişmiş, haşlanmış, buharda pişirilmiş, ızgara edilmiş balıkları rahat şekilde yiyebilirsiniz. Damak tadı için mükemmel sayılan kızartmaları ise sınırlamanız gerekiyor.

Editör: TE Bilişim