Kuru ve Balgamlı Öksürüğe İyi Gelen Bitkisel Çözümler Nelerdir? Evde Tedavi Yöntemleri

Genellikle soğuk havaların yaşandığı mevsimlerde ve yanlış beslenme şekillerinden dolayı ortaya çıkan öksürük için evde tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Kuru ve balgamlı öksürüğe iyi gelen bitkisel çözümler araştırmalarında bulunan hastalar genel olarak vücutlarına ekstra kimyasal madde almamak ve ilaç kullanımını en aza indirmek amacıyla evde alternatif tedavi yöntemleri uygulamak için bu yola başvurur.

Diğer tüm sağlık problemlerinde olduğu gibi öksürük problemi de yaşam kalitesini oldukça fazla derecede etkileyen ve hayat standardını düşüren bir sorundur. Bu sorunun yaşanmasına karşı özellikle kış aylarında belirli tedbirler alınması gerekir. Fakat bu tedbirler alınmadığı takdirde oldukça kötü sonuçlar doğurabilir. Kış aylarında dikkat edilmezse öksürük, kuru ve balgamlı öksürük şeklinde ilerler. Bu durumda ise pek çok farklı kimyasal ilaç kullanmak yerine kuru ve balgamlı öksürüğe iyi gelen bitkisel çözümler ile bir tedavi planı oluşturulabilir. Fakat bu tedavilerde önemli olan tıpkı ilaç kullanma aşamasında olduğu gibi düzenli şekilde tedavilere uyulmasıdır.

Kuru Öksürük Neden Olur?

Tıpkı diğer sağlıksal problemlerde olduğu gibi öksürük sorununda da yaş, dış etkenler ve çevresel faktörlere bağlı olarak farklı sebepler görülür. Bu durumdan dolayı kuru öksürük neden olur sorusunun cevabına net olarak bir şey söylemek doğru olmaz.

Kuru öksürük, çocuklarda, yetişkinlerde ve yaşlılarda farklı sebeplerden dolayı ortaya çıkabilir. Genel olarak kış aylarında yaşanan bir sorun olmasından dolayı kuru öksürüğün en büyük sebebi, soğuk havalar olarak görülür. Fakat bunun yanında solunum yollarını etkileyen farklı faktörler de göz önünde bulundurulması gerekir. Örneğin sigara kullanımı ve buna benzer etkenler kuru öksürüğün oluşmasında en büyük etken olarak ele alınır. Kuru öksürük, solunum yolu enfeksiyonları, vücut direncinin çok fazla düşmesi, bağışıklık sisteminin zayıflaması ve diğer iç hastalıklar ele alınarak incelenmesi gereken bir sorundur. Fakat kronik şekilde kuru öksürük yaşıyorsanız ve bunun büyük bir sağlıksal sorundan kaynaklanmadığını biliyorsanız kuru öksürüğe iyi gelen bitkisel çözümler konusunda sizlere yardımcı olabiliriz. Evde öksürüğü kesmek için ne yapılır?

Kuru Öksürük Evde Tedavi Yöntemleri

Farklı şekillerde ortaya çıkan ve farklı yollar izleyerek ilerleyen öksürük çeşitleri evde tedavi edilebilmesi mümkün olan problemlerdir. Kuru öksürük için evde tedavi yöntemleri de bulunur. Kuru öksürüğün sebepleri arasında öncelikli olarak enfeksiyonel iç hastalıkların bulunmadığına emin olmalısınız.

Doktor kontrolünde yapılacak evde tedavi yöntemleri konusunda dikkatli olmalı ve öksürüğün enfeksiyon hastalıklarından kaynaklandığını anladığınız durumlarda doktorunuza başvurmalısınız. Öksürüğe iyi gelen bitkisel çözümler konusunda oluşan araştırmalara şu şekilde cevap verebiliriz:

· Soğan

Soğan, enfeksiyonlar konusunda oldukça iyi bir besin olmasının yanında kuru öksürük konusunda da tam bir savaşçı olduğunu söyleyebiliriz. Kuru öksürüğün sebebi bir enfeksiyondan kaynaklı alsa dahi soğan tüketimini artırarak bu enfeksiyonlarla daha rahat başa çıkabilirsiniz. Aynı zamanda soğan vücut direncini de artıracağı için daha zinde hissedersiniz.

Kuru soğanın bal ile karışımı sayesinde soğanın içinde bulunan su kendini salacak ve bal ile karışacaktır. Bu karışımı her gün düzenli olarak tükettiğiniz takdirde kısa süre içinde öksürük şikâyetiniz kaybolur.

· Tuz

Kuru öksürük yaşadığınız durumlarda boğaz ve bademcikler sürekli öksürme ihtiyacı hissetmenizden dolayı tahriş olur. Öncelikli olarak bu tahrişi gidermek ya da en aza indirmemiz gerekir.

Tuz, öksürükten dolayı oluşan tahrişleri gidermek adına oldukça uygun bir çözüm olacaktır. Öksürüğe iyi gelen bitkisel çözümler başlığı altında tuz ile kuru öksürük kaynaklı tahrişleri gidermek için 1 çay bardağı ılık su ve 1 tatlı kaşığı tuz kullanabilirsiniz. İkisini karıştırdıktan sonra küçük yudumlar şeklinde bu karışımı ağzınızda gargara yaparak tekrar çıkartmanız gerekir. Bu tedaviyi gün içerisinde 3 defa uygulayabilirsin.

· Ihlamur

Ihlamur, özellikle soğuk algınlığı kaynaklı oluşan hastalıklar da ve vücut direncinin düştüğü hastalıklarda tercih edilen bitkisel bir çaydır. Ihlamur çayı aynı zamanda kuru öksürük probleminize de çare olur.

Kuru öksürük sorunu yaşadığınız zaman öncelikle olarak boğazınızı rahatlatacak ve gevşetecek tedaviler uygulamanız gerekir Ihlamur tedavisi de bu tedaviler arasında yer alır. Kuru öksürük evde tedavi yöntemleri için ıhlamur kullanımı şu şekilde olmalıdır. Bir fincan kaynar suyun içerisine bir tutam kuru Ihlamur bitkisi ekleyerek yaklaşık 5 dakika demlenmeye bırakmalısınız. Sonrasında sıcak şekilde tüketmelisiniz.

Balgamlı Öksürük Neden Olur?

Yoğun şekilde öksürme ihtiyacı hissedilen ve aynı zamanda nefes alma problemlerinin de eşlik ettiği durumlar genellikle balgamlı öksürük yaşandığı durumlardır. Balgamlı öksürük neden olur sorusunun cevabı olarak genellikle solunum yollarında oluşan enfeksiyonlar gösterilebilir. Bu enfeksiyonların sebebi bademciklerden kaynaklı olabileceği gibi aynı zamanda akciğerler ile ilgili bir sorunun habercisi de olabilir.

Öksürüğe iyi gelen bitkisel çözümler araştırmalarına başlamadan önce büyük bir sağlık sorunu olup olmadığını öğrenebilmek adına doktorunuza başvurmanız gerekir. Rutin olarak yaşadığınız bir problem ile karşı karşıya olduğunuz durumlarda ise evde tedavi yöntemlerinden faydalanabilirsiniz.

Balgamlı Öksürük Evde Tedavi Yöntemleri

Mevsim fark etmeden yıl içerisinde sık şekilde yaşayacağımız bir problem olan öksürük, belirtilerine göre farklı şekillerde tedaviler gerektiren bir hastalıktır. Balgamlı öksürük evde tedavi yöntemleri ile her mevsim yaşadığınız balgamlı öksürük sorunu çözüm bulabilirsiniz. balgamlı öksürüğe iyi gelen bitkisel çözümler nelerdir? Evde tedavi yöntemleri başlığı altında tedavi yöntemlerinin şu şekilde sıralayabiliriz.

· Kekik Çayı

Kekik çayı, vücutta yaşanabilecek tüm enfeksiyon problemlerinde geçerli bir tedavi yöntemidir. Balgamlı öksürük sorunu esnasında kullanabileceğiniz kekik çayı boğazınızda oluşan tahrişi gidererek, balgamın tamamen sökülmesine yardımcı olur. Aynı zamanda solunum yollarında bulunan enfeksiyonların giderilmesini de kolaylaştırır.

Enfeksiyon giderici özelliği bulunan kekik çayını kullanabilmek için bir fincan kaynamış suyun içerisine yaklaşık 1 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik atarak 5 dakika kadar dinlenmesini beklemelisiniz. Tadını beğenmediğiniz takdirde bal ekleyebilirsiniz. Bu çayı sıcak şekilde günde bir fincan tüketebilirsiniz.

· Pekmez

Balgamlı öksürükte yaşanan en büyük problem, balgamın atılamamasından dolayı nefes darlığı ile sürekli öksürme ihtiyacı hissetmektir. Bu nedenle balgam söktürücü görevi gören tedavilere yönelmek gerekir. Bu tedaviler, nefes almanızı da kolaylaştırır. Pekmez, balgam söktürmek için bilinen en doğal ve etkili çözümlerden biridir. Bir fincan kaynamış suyun içine 2 tatlı kaşığı pekmez ilave ederek iyice karıştırın. Sonrasında günde 1 fincan ve sıcak olacak şekilde düzenli olarak tüketebilirsiniz.

· Siyah Turp ve Bal

Geçmişten günümüze kadar siyah turp ve bal ayrı ayrı insan sağlığına pek çok fayda sağlamıştır. Doğal tedavi yöntemleri arasında en başarılı şekilde sonuç veren bal, sadece öksürük problemleri yaşandığı takdirde değil günlük hayatta da vücudu koruyan bir mekanizma gelişmesini sağlar.

Balgamlı öksürük problemi yaşadığınız takdirde siyah turp ve baldan yardım alabilirsiniz. Bu şekilde bir tedavi yöntemi izlemek için öncelikle siyah turpun içini oymanız gerekir. Fakat bu esnada altının delinmemesi gerektiğini unutmayın. Sonrasında çok küçük delikler olmasına dikkat ederek altına 3 ya da 4 tane delik açın. Turpun içini tamamen bal ile doldurun. Sonrasında turpu, altında boşluk kalacak şekilde bir bardağın içine oturtabilirsiniz. Bunun amacı, turpun suyu ile birlikte balın süzülmesini sağlamaktır. Süzülen karışımı her akşam bir tatlı kaşığı olacak şekilde tüketirseniz. Birkaç gün içinde balgam sökülecek ve balgamlı öksürük şikâyetiniz azalacaktır.

Editör: TE Bilişim