Selülit Tedavisi için Hangi Doktora Gitmeliyim? Selülit Tedavisi için Hangi Doktora Gitmeliyim?

Kurdeşen Nedir? Kurdeşene İyi Gelen Bitkisel Doğal Çözümler

Kurdeşen, hayatımızı uzun süre negatif yönde etkileyebilecek bir deri hastalığıdır. Cilt hastalıklarının pek çoğunda olduğu gibi bu problemde de kurdeşene iyi gelen bitkisel doğal çözümler başlığı ile doğal yöntemler araştırılır.

Doğal yöntemlerin bu kadar tercih edilmemesinin sebebi, kurdeşen gibi uzun tedavi gerektirecek cilt problemlerinden daha kısa sürede kurtulmayı hedeflemek ve bu esnada vücudumuzu fazla kimyasal içeriğe maruz bırakmamaktır. Genel olarak uzun bir süre tedavi gerektirdiği için bu süre içinde vücuda fazla kimyasal almamak adına en iyi çözüm doğal yollardan tedaviler uygulamaktır. Kurdeşen gibi inatçı cilt problemleri konusunda yazımızın ilerleyen başlıklarında doğal çözümleri sizler için araştırdık.

Kurdeşen İçin Doğal Tedaviler

Kurdeşen problemi ile karşı karşıya olduğunuz durumlarda, tedaviye başlamadan önce kurdeşenin yarattığı tahrişi azaltabilmek için hayatınızı da buna göre daha dikkatli yaşamalısınız. Cildin ekstra tahriş olması tedaviden sonuç alma sürecini geciktirir. Kurdeşen için doğal tedavi yöntemleri bulunur. Bu tedaviler evde düzenli şekilde uygulandığı takdirde sonuç alınır. Kurdeşene iyi gelen bitkisel doğal çözümler için şöyle bir sıralama yapabiliriz:

· Aloe Vera Jeli

Aloe vera jeli, bilindiği üzere cilt nem oranını artırarak ciltte oluşan tahriş ve yanmayı azaltır. Bunun yanında kaşıntılara da iyi geldiği bilinir. Cilt ile alakalı yaşanan enfeksiyonel problemlerde de aloe vera jelinin antioksidan özelliği sayesinde çok faydalı sonuçlar verdiği görülür. Kurdeşen problemi için aloe vera bitkisinin içinde bulunan jeli dikkatli şekilde alarak problemli bölgelere günlük olarak düzenli şekilde uygulanması gerekir.

· Kurutulmuş Papatya

Papatya çayları, genel olarak sakinleştirici ve gevşetici görevini son derece yerine getirmesi ile bilinir. Bu yatıştırıcı özelliğini kurdeşen problemi için de sergileyerek bu soruna da kısa sürede çare olur. Aynı zamanda kurutulmuş papatya ile yapılan kompresler, sadece kurdeşen sorunu için değil cilde genel olarak şifa veren bir tedavidir.

Kurutulmuş papatya ile kurdeşen tedavisi uygulayabilmek için yaklaşık 3 yemek kaşığı kuru papatyayı yarım litre kadar kaynamış suya atmalısınız. Demlenmesi için 10 dakika beklemelisiniz. Kurdeşen için bu çayı cildinize uygulamanız gerekmez. Demlenen çayı her gün 2 bardağı geçmeyecek şekilde düzenli olarak tüketmelisiniz.

· Elma Sirkesi

Elma sirkesi, kadınların kullandığı en etkili bakım ürünleri arasında yer alır. Doğal içerikli bu bakım ürünü, aynı zamanda pek çok cilt hastalığının da tedavisi için yüksek performans gösterir. Hepimizin bildiği üzere elma sirkesi enfeksiyonlar ve bakteriler konusunda son derece iyi çalışan bitkisel bir üründür. Bu ve daha fazla pek çok özelliği sayesinde kurdeşen için de en kısa sürede etki edecek tedavi yöntemlerinden biri olur.

Elma sirkesi ile kurdeşen tedavisi uygulayabilmek için öncelikle kurdeşenden kaynaklı döküntülerin çok fazla olmaması gerekir. Elma sirkesi uygulaması, temiz bir beze elma sirkesi dökerek kurdeşen olan bölgelere kompres şekilde yapılır. Uygulandıktan sonra 20-30 dakika kadar beklenir. Sonrasında sadece su ile vücudunuzu durulayın. Eğer döküntüler çok arttıysa o zaman da küveti su ile doldurarak içine elma sirkesi dökebilir ve bu suda 20-30 dakika kadar beklemelisiniz.

· Isırgan Otu

Geçmişten günümüze sadece cilt sorunlarında değil pek çok sağlıksal problem için tercih edilen ısırgan, kurdeşen için de oldukça hızlı tedavi yöntemleri arasındadır. Bir çeşit alerjik ve enfeksiyonel bir problem olan kurdeşeni tedavi etmek amacı ile ısırganı çay şeklinde kullanarak gün içinde 1 bardağı geçmeyecek şekilde düzenli olarak tüketmelisiniz.

· Zencefil

Cilt enfeksiyonları konusunda ilk sıralarda ye alan zencefili tüketebilir ve aynı zamanda cilt üzerine uygulayarak kaşıntılar ve döküntüler konusunda fayda sağlayabilirsiniz. Kurdeşen hastalığı için zencefil yöntemi ile tedavi uygulayabilmek adına yaklaşık 5 litre ılık su içerisine 250 gram toz zencefil ekleyin.

Toz zencefilin iyi karışabilmesi için bir süre karıştırmanız gerekecek. Oluşan bu karışımı küvete dökerek yaklaşık olarak 20- 30 dakika kadar içinde beklemeniz gerekecek. Sonrasında zaten rahatlamış ve kaşıntılardan kurtulmuş şekilde duş alabilirsiniz.

Kurdeşen Nedir?

Kurdeşen yani bilimsel adıyla ürtiker, sebebi net olarak belli olmamak ile birlikte cilt üzerinde görülen kabarcık ya da sivilce benzeri kızarıklardır. Kesinlikle tek bir nedene bağlı olmayan kurdeşen problemi için pek çok tedavi yöntemi bulunur. Bu tedavi yöntemlerinden sonuç alabilmek için tamamen düzenli şekilde uygulanması oldukça önem taşır. Çünkü biraz inatçı ve can sıkıcı olabilen kurdeşen hastalığı, bazı durumlarda uzun tedaviler gerektiren bir sorun olabilir. Kurdeşene iyi gelen bitkisel doğal çözümler ile bu problemden kolayca kurtulabilirsiniz.

Kurdeşen Nasıl Oluşur?

Kurdeşen hastalığının ortaya çıkması için pek çok sebep bulunur. Alerjik ve aynı zamanda enfeksiyonel de bir cilt problemi olduğu için çeşitli nedenler ile kurdeşen sorununun yaşanması mümkündür. Kurdeşen hastalığının en çok ortaya çıktığı durumları ise şöyle sıralayabiliriz.

  • İklim koşulları
  • Stres
  • Güneş ışınları
  • Yan etki yaratabilecek ilaçlar
  • Vücuda çok fazla kimyasal alınması

Fakat kurdeşene iyi gelen bitkisel doğal çözümler sayesinde tüm bu belirtilerden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

Kurdeşen Belirtileri Nelerdir?

Kurdeşen belirtileri genel olarak kaşıntı ve döküntü olarak bilinir. Ciltte meydana gelen bu kaşıntı ve döküntülerin sebebi, cilt üzerinde bir tahrişin oluşması ve tahriş sonucunda kaşıntının da meydana gelmesidir.

Kuruyan ya da kurdeşen çeşidine göre değişen belirtiler ile deri döküntüleri de görülebilir. Bu belirtilere, dudak ve göz kapaklarında şişlik, deride gerginlik, cilt üzerinde görülen içe doğru soluklaşan kırmızı lekeler ya da çıkıntılar, vücudun her tarafında görülebilen çeşitli deri döküntüleri de eşlik eder. Kurdeşene iyi gelen bitkisel doğal çözümler sayesinde tüm belirtilerden kısa süre içinde kurtulabilirsiniz.

Kurdeşen Hastalığında Nasıl Beslenilmeli?

Cilt ile alakalı yaşanan problemlerde, uygulanan tedavi ile birlikte hayatımızı da buna göre şekillendirmemiz gerekir. İstisnai durumlar dışında kısa süre içinde çözüme kavuşacak olan kurdeşen problemi için de hayatınızda belirli değişiklikler yaparak beslenme düzeninize bir süre için ekstra özen göstermeniz faydalı olacaktır. Kurdeşene iyi gelen bitkisel doğal çözümler ile beslenme yönünden de dikkat etmeniz gerekenleri şöyle sıralayabiliriz:

Zerdeçal

Özellikle son dönemlerde güzellik ve bakım malzemelerinin vazgeçilmez ürünü olan zerdeçal, çok sayıda cilt problemi için de mucize bir ilaç görevi görür. Enfeksiyon gidermek konusunda oldukça başarılı olan zerdeçal, kurdeşen sorunları için de iyi bir tedavi yöntemidir. Zerdaçalı maske ya da kompres şeklinde değil direkt olarak yaşamınıza dahil edip gün içinde yediğiniz yemeklerde mutlaka zerdeçal bulundurmalısınız.

İncir

Herkesin severek tükettiği incir, enfeksiyon giderici özelliği sayesinde kurdeşen hastalığında da severek türetebileceğiniz bir meyvedir. Kurdeşen hastalığının tedavilerine devam ederken aynı zamanda gün içinde incir tüketmeyi de ihmal etmeyin.

C Vitaminleri

Bağışıklık sistemi adına oldukça faydalı olması ile bilinen C vitamini gurubu meyveler yanı zamanda kurdeşen tedavisi için de başrolde olurlar. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve vücut direncinin artmasıyla bitlikte kurdeşen hastalığında çok daha hızlı bir iyileşme görülür.

Maydanoz

Uzun yıllar boyunca vücutta yaşanabilecek tüm enfeksiyon durumlarında öncelikli olarak akıllara gelen tedavi, maydanoz kullanımı olmaktadır. Maydanoz, içinde bulundurduğu antienflamatuvar özellikler sayesinde sadece cilt hastalıklarını iyileştirmek konusunda değil aynı zamanda içten tedavi edilerek çok daha etkili çözümler alınabilmesine yardımcı olur. Maydanozu gün içinde normal tüketerek ya da detoks suyu şeklinde hazırlayarak tüketebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim