Hal böyle olunca da, ortaya binlerce çözüm yolu ve egzersizler çıkıyor. Kimi doğru kimi yanlış olmakla beraber, tüm bu egzersizler kol kaslarına uygulanıyor. Ancak sizde gerçekten doğru hamleler ve egzersizler yapmak istiyor ve sarkık ve güçsüz kollarını sıkı ve güçlü bir hale getirmek istiyorsanız, öncelikle hayatınızın her dakikasında, kol kaslarınızı çalıştırmalısınız. Sizde kas yapmak ya da güçlenmek hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak istiyorsanız, yazılarımızı okumaya devam edin. Umuyoruz ki, sizde sıkı, güçlü ve dikkat çekici kol ve kaslara sahip olacaksınız.

Kol Egzersizleri;

Biliyoruz ki, kas yapan ve kolları sıkılaştıran en iyi husus, kolları her daim yormak ve çalıştırmak. Sırf kas yapmak ve kol sıkılaştırmak için, inşaat işleri gibi ağır işlere giren kişilerde Türkiye’de de olmakla beraber tüm dünyada çoğu kişi tarafından yapılan bir yöntem. Bunun yanı sıra çeşitli egzersizler ile de, kollarınızı sıkılaştırmak ve güçlendirmek mümkün. Özellikle bir çok kişinin evinde bulunan dumbelllar, gerçekten de kolları sıkılaştırmak ve güçlendirmek için kullanılan en doğru ve en temel yöntem. Ancak her yöntemin bir adabı olduğu gibi, dumbell kullanmanın da, bir adabı var. İnternette sadece dumbell kaldırmak ile ilgili bir çok seçenek var ancak bunların en temel olanı, dumbell tutma yerini avcunuzun içerisine yerleştirip, dirseğiniz yere bakacak şekilde kaldırmanız. Çoğu sporcu tarafından tavsiye edilen bu temel dumbell egzersizi, uzmanlar tarafından, yavaş yavaş arttırılarak uygulanılması gerektiği de, söyleniyor. Sizde dumbell aldıysanız ya da alacaksanız, bu hususlara dikkat etmelisiniz. Şunu unutmayın ki, çok çalışmak elbet daha yararlı olacaktır ancak şöyle düşünün ki, bir günde 30 kere dumbell kaldırmak yerine, iki günde 15’er kere dumbell kaldırırsanız, sizin için hem daha sağlıklı hem de daha yararlı olacaktır. Yaklaşık günde 50 kere kaldırdığınız seviyeye geldiğiniz zaman, dirseğinizin iç tarafında damarınızın bir tarafının şişik ve dışa doğru durduğunu fark edeceksiniz. Yalnız bu durumdan şüphe duymanıza gerek yok. Bu kollarınızın sıkılaştığının ve güçlendiğinin habercisi olan unsurlardandır. Her gün 5’er 5’er arttırarak dumbell kaldırma egzersizini yaparsanız, yaklaşık 6 ay içerisinde, şişkin, kaslı, sıkı ve güçlü duran kollara sahip olabilirsiniz. Dumbellın işe yaramadığını düşünüyor ya da bir dumbell sahip değilseniz, birazdan belirteceğimiz egzersiz çeşitleri tam da sizlere göre.

Kışın Cilt Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler! Kışın Cilt Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler!

Triceps egzersizi, bir dumbella sahip olmayanların da, bir su şişesi ile yapabileceği kolay ve etkili bir egzersiz çeşididir. Çoğu egzersizde olduğu gibi Triceps egzersizinde de, egzersiz sürelerini doğru ayarlamanız ve kademe kademe arttırmanız %100 etki sağlayacaktır. Triceps egzersizinin nasıl yapıldığına gelelim. 2 ila 3 kilogram arasında bir dumbell, içi dolu bir şişe ya da herhangi bir nesne bulun. Ardından bulduğunuz objeyi iki elinizle kavrayın ve kollarınızı geriye doğru esnetin. Ardından tekrarlayın ve sonra ise, öne doğru yapmaya başlayın. Belinizi de çalıştırmak istiyorsanız, egzersizi aynı şekilde yan taraflara yoğunluk verilecek şekilde de uygulayabilirsiniz. Günde 10 tane ile başlarsanız, sizin için daha iyi bir süreç geçirten bu egzersizde, günde 2’şer 2’şer arttırarak egzersizi uygulamanız, 2-3 ay içerisinde sıkı, güçlü ve kaslı gösteren ve gerçekten de öyle kollara sahip olmanızı sağlar. İşte bu egzersiz de dumbella sahip olmasanız bile yapabileceğiniz kolay ama etkili bir temel egzersiz. Sizde yukarıda belirttiğimiz yöntemlerle, kollarınızı bir miktar süre zarfı içerisinde, düzenli ve kademeli çalışmalar yaparak, sıkılaştırabilir ve güçlendirebilirsiniz.

  

Editör: TE Bilişim