Kilo Verdiren Dövüş Sporları

Kilo verdiren dövüş sporları, başlıktan da anlaşılacağı üzere hem kilo vermek hem de savunma sistemini geliştirmek amacıyla tercih edilmektedir. Dövüş sporları kapsamında tercih edebileceğiniz birden fazla seçenek bulunmaktadır. Her bir seçeneğin farklı yöntemler ve farklı çalışma aralıkları olduğu gibi kilo verme konusunda da oldukça yardımcı olmaktadır.

Dövüş sporları, muhakkak alanında uzman ve tecrübeli olan hocalardan öğrenilmelidir. Haftalık uygulama sıklığı ve günlük ne kadar çalışmanız gerektiğini önceden program haline getirerek daha verimli sonuç almanız sağlanmaktadır. Bu noktada tercih edebileceğiniz ve ciddi anlamda kilo vermeye yardımcı olan bazı dövüş sporları, aşağıda yer alan alt başlıklarda detaylı bir şekilde açıklanmıştır.

Dövüş Sporları İle Kilo Vermek Mümkün Mü?

Fazla kilolardan kurtulmanın pek çok yöntemi olsa da dövüş sporlarıyla kilo vermek mümkün mü sorusu, çoğu kişi tarafından ilk etapta ele alınmaktadır. Diyet yapmak, spor yapmak veya yürüyüş yapmak gibi pek çok detayın kilo vermeye yardımcı olduğu bilinmektedir. Bunun dışında hem vücudu geliştirmek hem de kilo vermek için tercih edebileceğiniz bazı dövüş sporları bulunmaktadır. Bunlar;

  • Bodycombat
  • Tae Bo
  • Kickbox
  • Muay Thai

Bahsi geçen bu birkaç dövüş sporu, kilo vermenin yanı sıra insanların kendilerini geliştirmesine de yardımcı olmaktadır. Hem vücut geliştirme hem kilo verme hem de savunmayı geliştirme gibi pek çok avantaj da sunmaktadır.

Bodycombat İle Kilo Verme

Dövüş sporları arasında yer alan bodycombat, kilo vermek isteyen kişilerin de başlıca tercih ettiği sporlardan birisidir. Diğer pek çok spor dalı gibi yüksek tempoya sahip olan bu dövüş sporu, kısa sürede vücut geliştirmeyi ve aynı zamanda bel bölgesinin incelmesini vaat etmektedir. aynı zamanda kas sistemini çalıştıran teknikleri sayesinde de tercih edilmektedir.

Bodycombat; kickbox, taichi ve karate sporlarının birleşiminden oluşan bir dövüş sporu olarak nitelendirilmektedir. Tüm vücudun aynı anda çalışmasını sağlayan bu dövüş sporu, çoğu kişinin kilo vermek amacıyla tercih ettiği seçeneklerden birisidir. Ortalama 50 dakika boyunca yapılan çalışmalarda kişilerin 500 kaloriye kadar yakabildikleri görülmektedir.

Tae Bo İle Kilo Verme

Uzak doğu dövüş sporları arasında yer alan ve günümüzde de pek çok amaç için tercih edilen tae bo, kilo verme avantajı sayesinde de uygulanan sporlardan birisidir. Hem vücut geliştirme hem de kilo vermeyi destekleyen bu spor türü, 1990’lı yıllarda tekvando pratisyeni Billy Blanks tarafından geliştirilmiştir.

Fitness ile birlikte uygulanması tavsiye edilen bu dövüş sporu, boks ve savunma teknikleri ile bir arada uygulanmaktadır. Dövüş sporları kilo verdirir mi sorusuna yanıt olarak verilen bu örnek sayesinde pek çok kişinin olumlu yanıt aldığı görülmüştür. Yaklaşık 10 dakikalık ısınma turundan sonra bir saat tae bo yaparsanız 600 ile 800 arasında kalori miktarını yakmış olursunuz.

Kickbox İle Kilo Verme

Dövüş sporları arasında en çok tercih edilen kickbox, kickbox ile kilo verme başlığı altında tercih edilmektedir. Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği bu dövüş sporu, kilo vermekle kalmıyor vücudun sıkılaşmasına da yardımcı olabiliyor. Tabi bunun için sıkı bir antrenman planının yapılması gerekmektedir.

Victoria’s Secret meleklerinin de bu spor ile birlikte formlarını tuttukları bilinmekle birlikte bahsi geçen dövüş sporunun en hızlı vücut şekillendirici yöntem olduğu vurgulanmaktadır. İyi bir ısınma sonrasında bir saate yakın kickbox yaparsanız ortalama 600 kalori yakma şansınız olacaktır. Aynı zamanda bu spor türünün stres atma konusunda da etkili olduğu vurgulanmaktadır.

Muay Thai İle Kilo Verme

Muay thai ile kilo verme, başlıktan da anlaşılacağı üzere kilo verme konusunda tercih edilen uzak doğu dövüş sporları arasında yer almaktadır. Son dönemlerde oldukça popüler hale gelen bu spor türü, hem kadınlar hem de erkekler tarafından tercih edilmektedir. Bu sporu yaparak kilo vermek istiyorsanız beraberinde kardiyo yapmanız da tavsiye edilmektedir.

Ağır bir antrenmanın yanında ortalama 1 saat boyunca muay thai tekniklerini uygulamak insanlara yaklaşık 1000 ile 1500 arasında kalori yakmayı sağlamaktadır. Kilo vermenin yanı sıra stres atmak, vücut geliştirmek ve savunma yöntemleri öğrenmek için de muay thai dövüş sporunun yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Bunun için alanında uzman hocalardan yardım alabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim