Karın Yağları Nasıl Erir?

Karın yağları nasıl erir? Karın yağı aslında kalça bölgesinden daha tehlikelidir.

Karın yağı nasıl erir? Çünkü kaburgaların altında iç organlarımız olduğunu biliyorsun. Bu yağlar iç organlara ne kadar yakınsa o kadar tehlikelidir. Bu nedenle göbek yağları biraz daha tehlikeli hale gelir.

Karın Yağları Neden Tehlikelidir?

Karın bölgesindeki yağ fazlalığı nedeniyle aşağıdaki durumlarla karşılaşılabilir:

• Yağlı karaciğer

• Kolesterol sorunu

• İnsülin direnci

• Metabolik hastalıklar

Göbek Yağları İçin 7 Yağ Yakma Yöntemi

1. Karbonhidrat içeren yiyecekleri çok az tüketin.

Karbonhidrat eşittir göbek yağı! Yani bir karbonhidrat grubu olan tahılları tükettiğinizde vücut onları doğrudan yağa çevirir. Çok ağır sporlar yapmazsanız kasa dönüşmeniz mümkün değildir. Toplumumuzda birçok kişi spor yapmadığı ve hareketsiz yaşadığı için direkt karın bölgesinden yağ alırlar.

2. Basit şeker içeren gıdalardan kaçının.

Sofra şekeri dediğimiz besinler vücuda girdiğinde insülin pik yapar. İnsülin dediğimiz şey vücudumuzdaki yağları artıran bir hormondur. Yani vücutta yağ var.

3. Ana öğünlerinizde et, sebze ya da bakliyat tüketin.

Metabolizmayı hızlandıran ve vücutta asla yağa dönüşmeyen et, sebze, bakliyat gibi besinleri tercih ettiğinizde karın bölgesindeki yağların giderek azalmaya başladığını göreceksiniz.

4. Öğle ve akşam yemeklerinde mutlaka 1 kase yoğurt tüketin.

Yoğurtta bulunan kalsiyum ve protein sayesinde kan şekeri dengelenir ve karın bölgesindeki yağlanma önemli ölçüde azalır.

5. Günde 2 litre su için.

Suyun metabolik hızlandırıcı etkisi vardır. Metabolizmayı %5 oranında hızlandırır. Bağırsakları hızlandırır ve daha çok tuvalete gitmemizi sağlar. Ayrıca vücudumuz susuzluk ve açlık sinyallerini karıştırır.

6. Her gün 1 saat yürüyüş yapın.

Yürümek insülini düşürür ve kan şekerini dengeler. Bu metabolizmayı dengeler. Bu sayede karında daha az yağlanma meydana gelecektir. Bu nedenle mutlaka günde 1 saat yürümelisiniz.

7. Akşam 6'dan sonra yemek yemeyin.

Genelde bunu çok fazla tavsiye etmem ama işe yarıyor. Gerçekten, "Artık göbek bölgesinden bıktım, bununla baş edemiyorum." Eğer öyleyse, bu en kolay yöntem olacaktır.Tavsiye etmeme sebebim sağlıksız olması değil. Bakımını yapamıyorsanız tekrar yağlayabilir.

Editör: TE Bilişim