Karın Germe Operasyonu ile Fazlalıklarınızdan Kurtulun!

Karın germe operasyonu hakkında tüm merak edilenleri Türkiye’nin önde gelen estetik kuruluşlarından Quartz klinik doktorları ile görüştük.

Karın germe ameliyatı hem erkeklerin hem de kadınların başvurduğu en fazla yaptırılan estetik operasyonlar arasında yer alıyor. Karın bölgesinde yer alan yağlar genellikle inatçı ve kaybolması zor olmaktadır. Her ne kadar diyet ve egzersiz yapılsa da bu bölgede yer alan yağların eritilmesi zor oluyor. Sürekli alınıp verilen kilolar, genetik faktörler ve ilerleyen yaş ile birlikte bu bölgede sarkmaların yaşanması da kaçınılmaz oluyor. Karın germe ameliyatı nedir, karın germe ameliyatı hangi aşamalarda yapılıyor ve iyileşme süreci nasıl ilerliyor haberimizin devamından öğrenebilirsiniz.

Karın Germe Ameliyatı Nedir?

Karın germe ameliyatı iki şekilde yapılmaktadır. Bunlar;

  • Tam Karın Germe (Abdominoplasti)
  • Mini Karın Germe (Mini Abdominoplasti)

Karın germe ameliyatı: karın bölgesinin orta ve alt kısmında yer almakta olan sarkmış derinin, fazla yağ birikiminin alınması, sonrasında ise karın kaslarının gerdirilmesi ile sonlandırılan işlemdir.

Karın germe ameliyatı kilosu yüksek kabaca tabir etmek gerekir ise şişman kişilere yapılmamaktadır. Bu işlem öncesinde mutlaka kilo verilmesi gerekir. Burada amaç kilo verdikten sonra ortaya çıkan sarkık ve kötü görünümü düzeltmektir. Karnın ön duvarında yer alan kaslar sıkıştırılmaktadır. Bu işlem sonrasında oldukça gergin, toplu ve düzgün bir görünüm ortaya çıkmaktadır.

Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Karın germe ameliyatı öncesinde mutlaka fiziki muayene gerekir. Fiziki muayene sırasında kişinin bu operasyon için uygun olup olmadığına karar verilir. Fiziki muayene sırasında hastanın sağlık geçmişi dinlenir. Kişinin kilosu, neden karın bölgesinde yağlanma ve sarkma olduğu gibi konular belirlenir. Operasyon öncesinde gerekli testler ve ultrason yapılır. Ultrason yapılmasında ki amaç karın bölgesinde herhangi bir tehlike olup olmadığını öğrenmektir. Fiziki muayene sırasında operasyona engel herhangi bir durum yok ise kişi operasyon için hazırlanır. Sonrasında ise operasyon şu aşamalarda ilerler;

  • İlk olarak genel anestezi yapılır.
  • Anestezi etkisini gösterdikten sonra mayo hattı denilen yani her iki kalça arasında uzanan alandan kesi atılarak işleme başlanır.
  • Kasıklardan kaburga kemiğine kadar olan kaslardan karın derisine serbestleştirme işlemi yapılır.
  • Sonrasında ise sarkmaya neden olan fazla deri kesilerek vücuttan uzaklaştırılır.
  • Son olarak ise dikiş atılıp operasyon sonlandırılır.
  • Gerekli ise fazla sıvıyı emmesi için dren işlemi de yapılabilmektedir.
  • Operasyon yaklaşık olarak 2,5 saat kadar sürmektedir.
  • İlk gün hasta kontrol altında tutulur. 24 saat sonra herhangi bir risk yok ise taburcu edilir.

Karın Germe Ameliyatı Sonrası İyileşme Dönemi

İyileşme döneminde kişinin dikkatli olması operasyon başarısını ciddi oranda etkileyecektir. İlk 3-4 gün ağrı, sızı, morarma ve konforsuzluk olması oldukça doğaldır. Eğer dren işlemi yapılmış ise ilk 3 gün içerisinde drenler alınır. Sonrasında ise dikişlerin alınması aşamasına geçilir. Dikişler kinin ve ameliyatın durumuna göre ortalama 1-3 hafta arasında alınmaktadır. Normal hayata dönüş süresi en az 2 hafta sonradır. Ama önerilen süre 1 aylık süreçten sonrasıdır. İlk 6 aylık süreçte yara izinin olması veya daha kötü görünmesi normaldir. İzlerin tamamen düz ve daha az görünür hale gelmesi için geçmesi gereken süre 1 yıl kadardır. Oluşan iz bikini bölgesi izi ile birleştiği için ortaya doğal bir görünüm çıkmaktadır. Yani oluşan izden zaman geçtikçe çok fazla rahatsızlık duymayacaksınız. Operasyon sonrasında ortaya çıkan sonucu korumak için doktorun önerdiği diyet ve egzersizleri düzenli hale getirmeniz gerekir. Sıkı egzersiz ile karın şeklinizi yıllarca koruyabilir operasyonun kalıcı olmasını destekleyebilirsiniz.

Karın Germe Ameliyatı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Operasyon için yaş sınırı nedir?

Operasyon için yaş sınırı +18’dir. Bu yaş altında yer alan kişilere ciddi estetik operasyonların yapılması sağlıklı ve yasal değildir. Tabi ki sağlık ile ilgili ekstrem durumlar söz konusu olduğunda durum değişmektedir.

Karın germe ameliyatı sonrası iz kalır mı?

Evet kalır. Fakat ortaya çıkan iz bikini bölgesi çizgisinde yer almaktadır. Bu nedenle doğal bir görünümdedir ve çamaşır içinde kalacak şekilde konumlanır.

Operasyon riskli midir?

Doğru doktor tarafından doğru bir şekilde uygun yerde yapılmadığı sürece tüm estetik operasyonlar risklidir. Karın germe ameliyatında özellikle enfeksiyon ve kanama riski vardır. Bu nedenle operasyonu yaptıracağınız kliniği ve doktoru iyi seçmelisiniz.

Karın germe ameliyatı kalıcı bir işlem midir?

Operasyon sonrasında yediklerinizi ve yaşam tarzınıza dikkat ederseniz kalıcılık artacaktır. Dengesiz beslenme, fazla kilo alıp verme gibi durumlar sonrasında tekrar sarkma sorunu meydana gelebilir.

Karın Germe Ameliyatı Fiyatları

Karın germe fiyatlarında sabit rakam verilmemektedir. Estetik ve sağlık konularında internet sitelerinde fiyat vermek doğru değildir. Çünkü Sağlık Bakanlığının internet sitelerinde fiyat verme konusunda yasaları vardır. Karın germe ameliyatı hakkında daha fazla bilgi almak için bize iletişim sayfamızda yer alan bilgilerden ulaşabilir kolayca randevu oluşturabilirsiniz. Randevu aldıktan sonra kliniğimizde yer alan çalışan ve uzmanlar aklınıza takılan tüm soruları cevaplayacaktır. Daha özgüvenli olmanız için sizlere estetiğin her alanında uzmanlarımız ile hizmet veriyoruz. 02122414624 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak karın germe ameliyatı fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.


Özel Quartz Poliklinik

Web Site: https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique

Editör: TE Bilişim