KALÇA VE BASEN EGZERSİZLERİ

Çünkü bayanlarda yağlanma en çok bu bölgelerde meydana geliyor. Tabi çaresiz bir durumda değiliz. Bu bölgelere has egzersiz hareketleri mevcut ve her gün bu egzersizleri evinizde yapabilirsiniz. Fakat hemen belirtelim öncelikle vücudunuzu mutlaka küçük hareketlerle ısıtmanız gerekir. Çünkü yağ kitlesinin bulunduğu bölge soğuk olursa bu bölgeye uygulayacağınız çalışma yağın erimesine zaman tanımaz ve sertleştirir. Kalça ve basen egzersizleri önce ayakta daha sonra yerde devam eder. Çok önemli bir uyarı daha yapalım aşağıda vereceğimiz egzersiz hareketleri sadece kilo vermeye yardımcı olmak için tavsiyelerdir. Belirli bir rahatsızlığınız varsa sıkılaştırıcı egzersizler mutlaka hekim kontrolünde ve bilgisinde yapılmalıdır.

Lokal Egzersizleri Mutlaka Tüm Vücudu Isıttıktan Sonra Uygulayın

Öncelikle egzersiz yapmaya başlamadan önce kısa ve tempolu bir yürüyüş yapıyoruz. Yaklaşık 20-30 dakikalık bir yürüyüş ardından egzersizlere başlıyoruz. Fakat yürüyüş yapma imkânınız yoksa evinizde olduğunuz yerde yürür gibi yaklaşık 20 dakika egzersiz yapın. Böylece tüm vücudunuz yeterli yağ yakma ısısına erişmiş olur. Burada temel amaç çok basit bir mantığa dayanıyor. Örneğin bir tereyağını eritmek için soğuk bir tavaya koyduğunuzda ve ocağı yaktığınızda önce ısı tavanın metal aksamını ısıtacaktır ve daha sonra tereyağı erimeye başlayacaktır.

Fakat önceden ısıtılmış bir tavaya tereyağını koyar koymaz erimeye başladığını göreceksiniz. Aynı mantık insan vücudu içinde geçerli. Bunun yanı sıra soğuk vücuda egzersiz uygulamak risklidir. Henüz soğuk olan kaslar ve dokular gergin olarak bekliyor. Direkt egzersize geçilmesi durumunda bu dokular ve bağlarda yırtılma veya zedelenme olabiliyor. Vücut sıkılaştırma hareketleri yapalım derken sağlığımıza zarar vermememiz gerekiyor. Evet, şimdi vücudumuzu ısıttık sırada yerde uygulayacağımız basen ve kalça hareketlerine  geçiyoruz düz bir zemine uzanıyorsunuz ve sırasıyla ayaklarımızı karnımıza doğru çekiyoruz yalnız bu hareketi ayaklarımızı zemine değdirmeden yapıyoruz. Şöyle örnek verelim sanki bisiklet çeviriyormuş gibi yerde bu hareketi yapıyoruz önce birkaç dakika yapıyoruz ve zorlamıyoruz. Kısa süre ayaklarımızı yere bırakıyoruz ve kaslarımızı dinlendiriyoruz. Akabinde tekrar bisiklet çevirme hareketine devam ediyoruz. İkinci kez yaptığımızda ölçü dayanabildiğimiz yerdir. Bu hareket aynı zamanda karın kaslarını da harekete geçiriyor. Kalçalarınızda yanma başlayınca kısa bir süre daha o yanma ile birlikte harekete devam ediyorsunuz ve bırakıyorsunuz.

Kalça eritme hareketleri için bu kez çift ayağınızı dizleriniz göğsünüze değecek gibi içeri çekiyorsunuz ve yere koymadan havada uzatıp tekrar içeri çekiyorsunuz. Bu hareket biraz zordur o yüzden ilk etapta birkaç kez yapıp dinlenip tekrar yapmak en doğru davranış olur. Basenler için başka bir harekete geçiyoruz ve uzandığımız zeminde bu kez sağ tarafımız üzerine yatıyoruz sol bacağımız yukarda kaldı ve sağ bacağımız sabit zeminde duruyor.

Sol ayağımızı yukarı aşağı hareket ettiriyoruz fakat yerde bulunan bacağımıza temas eder etmez indirmeden tekrar yukarı kaldırıyoruz. Aynı işlemi birkaç dakika yaptıktan sonra her zamanki gibi bacağımızı dinlendiriyoruz. Ve tekrar çalıştırıyoruz. Dikkat ederseniz her defasında önce zorlamıyoruz ve kaslarımızın yanmasını beklemeden biraz çalıştırıp dinlendiriyoruz. Daha sonraki harekette yanma hissi gelince dayanabildiğimiz ölçüde hareketi yapıyoruz.

Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir? Doğal Çözümler Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir? Doğal Çözümler

Kısa bilgilendirmenin ardından bu kez çalıştırmadığımız bacağı çalıştırıyoruz. Ve bu kez sol tarafımız üzerine uzanıyoruz. Çalıştıracağımız bacak sağ taraf oluyor aynı kurallar çerçevesinde hareket ederek aynen sol bacak kaslarını çalıştırdığımız gibi sağ bacağı çalıştırıp egzersizi bitiriyoruz. Sağlıklı hayatlar.