Gül Hastalığı Nedir?

Gül Hastalığı,  insanların yüzünde meydana gelen kızarıklık şeklinde kendini belli eden bir cilt hastalığıdır. Rozasea olarak ta bilinir ancak halk arasında gül hastalığı şeklinde tabir edilir. Bu hastalık kendi ile barışık halde olmayı ve kendi kendine mücadele etmeyi bilen inşaat için önem arz etmez. Çünkü bu hastalık ile yaşamayı ve onu kontrol altında tutmayı öğrenmek gerekir. Gül hastalığında dikkat edilmesi gereken unsurlardan başlıcaları kozmetik ürünlerdir. Bu hastalar kendi kafasına göre hiç bir kozmetik ürünü kullanmamalıdır. Ayrıca yine doktor kontrolsüz olarak başka kullanacağı ilaçlara da dikkat edilmesi gerekir.

Gül Hastalığı Belirtileri

Gül Hastalığı Belirtileri ilk olarak yüzde kızarıklık şeklinde kendini belli eder. Çenede, burunda, yanaklarda, alın kısmında ve yüzün ortası olarak tabir ettiğimiz bölümünde kızarma ve yanma şeklinde belirti verir. Daha sonrasında ise bu kızarıklıklar yerine kabarcıklara bırakır ve daha da belirginleşmeye başlar.

Gül Hastalığı Tedavisi

Gül Hastalığı Tedavisi için birçok ilaç önerisi mevcuttur. Bunların içerisinde kimyasal ilaçlar başta olmak üzere doğal ilaçlar da baş gösterir. Gül hastalığı kronik bir hastalıktır ve onur boyu kontrol altında tutulmayı gerektirir. Cilt daha da hassas hale geldiği için diyette asitli gıdalardan, güneşten de kaçınmak gerekirken ne aşırı sıcak ne de soğuk temas, ve yenilen gıdalar bu hastalığa iyi gelmez.

Gül Hastalığına Ne İyi Gelir?

Gül hastalığı için kesinleşmiş bir diyet yoktur. Ancak hastalığı kontrol altında tutmak amacıyla  birçok gıdadan uzak durmak gerekir. Ilık su, ılık hava, ılık gıdalar iyi gelir. Daha doğal bir besleme de gerektirir. Doktor tavsiyesi dahilinde bazı ilaçlar ile hastalığı hafifletmek mümkündür. Ancak gül hastalığının ilerlememesi için kullanılmaması gereken gıdalar vardır. Özellikle kişilerin; çay, kahve, peynir, domates, alkol, narenciye, çikolata gibi gıdalardan uzak durması gerekir.

Gül Hastalığı Bulaşıcı Mıdır?

Gül Hastalığı bulaşıcı bir hastalık değildir. Bu yüzden de hastalık için tedirgin olmaya gerek yoktur. Gül hastalığının en zor olan kısmı, geçici bir hastalık olmamasıdır. Ancak hastalığı yukarıda da bahsettiğimiz  hafifletici birçok yöntem mevcuttur. Bunlara dikkat edildiği sürece en azından daha da ilerlemesinin önüne geçilmiş olur.