Göbek Yağlarından Kurtulma Yöntemleri

Göbek yağlarından kurtulma yöntemleri Kilo sorunu olsa da olmasa da karın yağları çoğumuzun ortak sorunudur.

Göbek yağlarından kurtulma yöntemleri yağlar arttığında öncelikle insülin hormonu vücutta düzensiz salgılanmaya başlar ve bunun sonucunda insülin direnci ve diyabet gibi metabolik hastalıklar gelişir. Ayrıca inme açısından önemli bir risk, kardiyovasküler hastalıklar bu bölgelerdeki yağlanmadır.

  1. Şekere Veda Edin
    Şeker içeren besinler tükettiğinizde kan şekeriniz hızla yükselir ve tekrar hızla düşer, bu da vücutta ani açlığa neden olur ve daha fazla yemek yemenize neden olur. Bu nedenle şeker tüketiminden kesinlikle kaçınmalısınız. Dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta ise gizli şekerler! Sağlığınız için çok önemli bir alışkanlık olan çayınıza şeker katmıyor olabilirsiniz.
  2. Bol Su İçin
    Vücutta yeterli su olmadığında beyin yağ yakımını durdurur ve yağ depolar. Bunun nedeni yağ yakımı sonunda oluşan atık maddelerin yeterli su olmadığı için vücuttan atılamamasıdır. Bu nedenle su tüketimi yağ yakımı ve kilo kaybı için çok önemlidir.
  3. Çay Ve Kahveye Dikkat!
    Toplumdaki sanılanın aksine çay ve kahve suyun yerini tutmaz, aksine vücuttaki sıvıyı uzaklaştırır. Bu nedenle gün içerisinde 2-3 bardaktan fazla çay veya kahve tüketirseniz vücudunuzun daha fazla suya ihtiyacı olacaktır.
  4. Protein Ve Lif Önemlidir
    Karın ve bel çevresindeki yağları azaltmak için protein ve lif açısından zengin besinler tercih edin çünkü protein ve lif içeren besinler kan şekerini düzenler ve daha uzun süre tok tutar. Bu nedenle iyi bir protein kaynağı olan peynir ve yumurtayı kahvaltıya dahil edin.
  5. Meyveyi Aşırıya Kaçmayın
    Vitamin, mineral ve lif yönünden oldukça zengin olmalarına rağmen meyvelerin fruktoz yani meyve şekeri içerdiği unutulmamalıdır. Porsiyona dikkat etmezseniz tükettiğiniz şeker miktarı arttıkça karın ve bel çevresinde yağlanmanın yanı sıra karaciğer yağlanması da oluşabilir.
  6. Probiyotiklerden Yararlanın
    Bağırsaklardaki iyi bakteri sayısı azalırsa gaz, şişkinlik, hazımsızlık ve kabızlık gibi sorunlar yaşanabilir. Sonuç olarak, karın çevresi daha şiş ve şişman görünebilir.
  7. Akşam Yemeğinden Sonra Yürüyüş Şart!

Günde ortalama kaç adım attığınızı hiç hesapladınız mı? Cevabınız 'hayır' ise bir an önce hesaplamanızda fayda var çünkü yürümek kan şekeri seviyenizi kontrol etmek için çok önemlidir.

Editör: TE Bilişim