Fucidin Krem Nedir?

Dermatit, kısa ve öz olarak cildin iltihaplanması olarak tabir edilebilir. Deride şişlik ve kızarıklık gibi belirtiler ile kendini gösterir. Kalındığında da deri döküntüleri oluşur. Tedavisinde ise hastalığın dercesine göre çeşitli antibiyotik özellikli tablet, hap ya da kremler kullanılır.

Fucidin Krem Ne İşe Yarar?

Fucidin Krem, cilt ile ilgili sorun yasayanlarda kullanılmakta olan bir krem çeşitidir. Bu sorunlar yara, akne, çizik, ari sokması ve böcek ısırması ve buna benzer şeylerdir. Güçlü bir etkisi bulunur ve bundan dolayı da cildi hassas olanların daha dikkatli kullanması ve doktor tavsiyesine göre hareket etmesi gerekir.

Fucidin Krem Fiyatı 2022

Fucidin Krem, eczanelerde reçete ile satılır. Doktor tavsiyesi haricinde de kesinlikle kullanmamak gerekir. Özellikle cildi hassas olanların kullanmadan önce mutlaka özenle hareket etmesi gerekir. Fucidin krem fiyatları ise 19 TL ile 23 TL arasında değişiklik gösterebilmektedir.

Fucidin Krem Nasıl Kullanılır?

Fucidin Krem etkileri oldukça fazladır. Güçlü bir krem olduğu için özellikle yaraların iyileşmesinde üstün başarı sağlar. Akne ve sivilcelerin iyileşmesinde de etkili olduğu gibi bunların iz bırakmasının da önüne geçer. Bu tür lekeler eğer daha önceden de ciltte var ise bunların giderilmesi için dahi etkili bir kremdir. Fucidin krem cildin hassasiyet durumuna göre değişik miktarlarda cilt yüzeyine günde 2 ila 3 kez ve ya gün  aşırı olarak doktor tavsiyesi üzerine haricen kullanılır.  Üzerini kapatabilir ya da açık ta bırakabilirsiniz. Açık ya da kapalı bırakılması tamamen tercihe bırakılmıştır.

Fucidin Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Fucidin kremin vajinaya sürülüp sürülmeyeceği ile ilgili yeni bir araştırma söz konusu değildir. Kremin prospektüs adi verilen tanıtım evrakında da buna dair bir bilgi yer almaz. Şunu söyleyebiliriz ki bu tür kremler,  mikroorganizmalar ile enfeksiyona uğramış olan ciltlerin tedavisi amacıyla kullanılır. Hassas ciltlerde kullanılması da sakıncalı olduğu için vajinada kullanılması zararlı olabilir. Vajinanın PH dengesini bozarak daha başka hastalıklara zemin hazırlayabilir. Bundan dolayında Fucidin Krem kullanmadan önce alanında uzman bir doktordan bilgi almakta fayda vardır.

Editör: TE Bilişim