Çocuklarda migren riski!

Çeşitli şiddet  (cinsel, fiziksel, sözde ya da duygusal)  yaşamış çocukların yetişkinlik zamanı migrene muzdarip olma olasılığı daha yüksektir. Bunu yeni bir Amerikan çalışması söylüyor.

Araştırma Toledo Tıp Merkezi Baş ağrısı Tedavisi ve Araştırma Programı Üniversitesi'nin bilim adamları tarafından yapılmıştır ve Washington'da düzenlenen Amerikan Baş Ağrısı Derneğinin yıllık toplantısında sunuldu.

Toledo Tıp Merkezi Baş ağrısı Tedavisi ve Araştırma Programı Üniversitesinin yönetmeni Dr Gretchen E. Tietjenin de açıkladığı gibi,  "Biz migren hastalarında çocukluk çağında olan şiddete çok rastlıyoruz. Bu kötü muamele daha çok psikolojik bir tepki gibi görünüyor. Biz ne tür olursa olsun ilk şiddetler insanların nörobiyolojik sisteminde kalıcı değişiklikler yaratıyor ve bu şiddetlerin mağduru olan insanların daha sonradan migren ağrılarının olması çok sık rastlanıyor. "

Çalışmaya göre, bu nedenle, sadece şiddetin neden olduğu yüksek stres durumları nöroendokrin sistemde değişikliklere neden olur ve aynı zamanda mağdurların yoğun ve devre dışı formlarda migrene daha eğilimli olduğu bildirildi. Bu durumlarda ağrıları durdurmak için olan tedavilerle aynı zamanda psikolojik tedavi de uygulanmalıdır.

Bu yüzden sevgili anneler, çocuklarınızın ileride bu türlü durumlara uğramaması için çocukluk dan dan bu gibi durumlara dikkat etmeniz gerekiyor ve onları her türlü şiddet şeklinden uzak tutmanız tavsiye olunur. Çünkü çocuklar belli yaşlarda hem fiziksel hem de ruhsal olarak ince bir yapıya sahiptirler. Çocukların hem fiziksel hem ruhsal tehlikelerden şiddetle korunması gerekmektedir.

Editör: TE Bilişim