Ciltte yaşlanma ve çevresel etmenlere bağlı olarak zaman içerisinde deformasyon ya da lekelenme gibi durumlar söz konusu olur. Bu yöntem cildin daha canlı ve genç görünmesini sağlaması açısından uygulanır. Altın iğne uygulaması fraksiyonel radyo frekans uygulaması ismi ile de bilinen ve sıklıkla uygulanan bir uygulamadır.

Altın İğne Uygulaması Ne İşe Yarar?

Farklı cilt kusurlarının tedavi edilmesi amacı ile altın iğne yöntemi tercih edilebilir. Gözeneklerin sıkıştırılması, yanıkların ve akne izlerinin tedavi edilmesi, göz çevresindeki morluk sorunlarının giderilmesi amacı ile bu yöntem kullanılabilir.

Altın İğne Hangi Mevsimde Yapılır?

Bu uygulamadan sonra kişilerin kendilerini güneşten koruması oldukça önemlidir. Bu nedenle yaz aylarında çok fazla uygulanması tercih edilmez. Ancak kişilerin kendilerini güneşten iyi bir şekilde korumaları kaydı ile yaz aylarında da uygulama rahatlıkla yapılabilir. Bunun dışında güneşin çok dazla etkili olmadığı bahar ve kış aylarında uygulama rahat bir şekilde yapılır.

Altın İğne Fiyatları

Uygulamadan belli bir süre sonra etkisinin azalması durumlarında ek seans uygulaması gibi işlemler de gerçekleştirilebilir. Altın iğne fiyatları da tedavinin uygulanacağı seansa göre farklılık gösterir. Bunun yanında ciltteki deformasyon durumuna göre de fiyatlarda değişiklik olabilir.

Lazer Epilasyon Nedir?

Lazer ışınının dokuya düşmesi ile birlikte yansıma, geçirgenlik ve absorbsiyon meydana gelir. Lazer epilasyon işleminde kullanılan lazer ışınları dalga boyları melamin isimli pigment tarafından emillir. Lazer epilasyonlarda soğutma sistemli olarak lazer ısıları cilde verilir.

Bu ışınlar cilde zarar vermez. Sadece kıl kökleri bu ışınlardan etkilenir. Lazer ışınları bilinen ışınlardan farklı bir şekilde hareket eder. Bu işlemde ışıklar tek dalga boyundan düz bir şekilde yayılır.

Lazer epilasyon işlemi dalga boyları belli olan ışıklar ile istenmeyen tüylerden kurtulma işlemine verilen isimdir. Bu işlemde kullanılan lazer ışıkları cilde uygundur. Bu ışınlar seçici bir şekilde kıl köklerinde yoğunlaşır sonrasında ısıya dönüşür ve kıl kökünün zarar görmesine neden olur. Bu işlemde çevre dokuların zarar görmesi söz konusu değildir.

Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?

Lazer ışınları cilt üzerinden geçer ve sonrasında kıl köklerine ulaşarak kıl folikülüne yoğun bir şekilde ısı verme işlemi gerçekleştirilir. Kıl kökleri hasar gördüğü için sonrakinde kıl daha zayıf bir şekilde çıkar. Lazer epilasyon işleminde lazer ışınlarını gönderen teknolojik bir cihaz vardır. Bu şekilde istenmeyen tüylerin köklerine ışın gönderilir.

Lazer Epilasyon Yöntemleri Nelerdir?

Lazer epilasyonun farklı çeşitleri vardır. İşlem yapılacak bölgeye ve kişilerin kıl yapıları ile cilt renklerine uygun olarak cihaz seçimi gerçekleştirilir. Bu şekilde lazer epilasyon sonucu çok daha başarılı olur. Diode lazer, Alexandrite Lazer ve ND Yag Lazer çeşitleri vardır.

Karbon Peeling Kimlere Uygulanır?

Leke ve kırışıklık sorunları yaşanmadan ciltteki ölü derilerin arındırılması sağlanır. Karbon peeling yönteminin etkisinin sürekli olması açısından bu işlemlerin düzenli bir şekilde gerçekleştirilmesi son derece önemlidir. Karbon peeling yöntemi cildinde lekelenme bulunan, kırışıklık sorunları olan kişilere rahat bir şekilde uygulanabilen bir yöntemdir. Bu yöntem farklı yaş gruplarına ve cinsiyetlere rahat bir şekilde uygulanabilir.

Karbon peeling işleminde iğne gibi ürünler kullanılmadığı için acı hissetme gibi bir durum söz konusu olmaz. Karbon peeling lazerle uygulandığı için cilde ısı verme işlemi gerçekleştirilir. Bu da kişilerin hafif bir ısı hissetmesine neden olur.

Karbon Peeling Fiyatları

Karbon peeling işlemi seanslar şeklinde gerçekleştirilen bir uygulamadır. Bu nedenle işlem fiyatı uygulanacak seans sayısına bağlı olarak farklılık gösterir.

Editör: TE Bilişim