2022 yılında akıllı lens en çok merak edilen ayrıntılardan biridir. Akıllı lensler, katarakt ve daha birçok göz hastalıklarında tedaviye yardımcı amaçlı uygulanır.

Akıllı Lenslere Neden İhtiyaç Duyulur?

Bu ürünlerin en büyük avantajlarından biri, gözlerinizin dinlenmesini sağlamasıdır. Bu kapsamda akıllı lens en çok tercih edilen ürünlerdir. Akıllı lensler göz sağlığının korunması demektir.

Çok Odaklı Göz İçi Lens Çeşitleri Nelerdir?

Çok odaklı göz içi lens türleri monofokal, multifokal, akomodatif, torik olmak üzere toplamda 4 farklı göz içi lens modelleri söz konusudur.

Akıllı Lens Operasyonları Nasıl Gerçekleştirilir?

Akıllı lens operasyonları genellikle birkaç dakika içerisinde uygulanır. Bu işlem doğrudan göz doktorunuz tarafından pratik bir şekilde gerçekleştirilir. Böylece göz içi akıllı lens kullanabilirsiniz.

Ameliyat Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Ameliyat sonrası dikkat edilmesi gerekenler arasında doktorunuzun talimatlarına uymaktır. Katarakt ameliyatlarından sonrasında da katarakt yeniden tekrar edebilir. Bu durumda yeniden ameliyat olunabilir.

Akıllı Lenslerin Avantajları Nelerdir?

Akıllı lensler gözlerinizin daha sağlıklı ve berrak olmasını sağlar. Bunun haricinde daha kaliteli görüş elde etmenize destek olur. Bu ürünler ayrıca düşük fiyatlıdır.

Akıllı Lens Fiyatları

Akıllı lenslerin fiyatları bugün her bütçeye hitap eder. Böylece ek ücretler ödemeden en kaliteli ve renkli olan akıllı bir lens satın alabilirsiniz.

Katarakt Tedavisi Nedir?

2022 yılında katarakt ameliyatı yoğun bir şekilde uygulanıyor. Katarakt tedavisi isminden de anlaşılacağı üzere katarakt göz hastalığının ameliyat ile tedavi edilmesidir. Bu işlem katarakt düzeyine göre birkaç saat içerisinde tamamlanır.

Katarakt ciddi bir göz hastalığıdır. Bu nedenle erkenden katarakt ameliyatı üzerinden tedavi edilmesi göz sağlığının korunması açısından önemlidir. Katarakt hastalığı genellikle cerrahi müdahale üzerinden yok edilebilir. Fakat bu hastalık yeniden tekrar edebiliyor.

Yani kalıcı bir şekilde tedavi edilmesi mümkün değildir. Bugün katarakt göz hastalığı global anlamda görülüyor. Bu sağlık sorunu ayrıca her yaştan bireylerde görülebiliyor. Katarakt ameliyatlarıyla henüz başlangıç aşamasında yer alan kataraktlar dahi güvenli bir şekilde yok edilebilir.

Katarakt ameliyatları da modern ve hijyenik ameliyathane ortamından gerçekleştiriliyor. Böylece hastaların enfeksiyona maruz kalması söz konusu değildir.

Katarakt Ameliyatı Ne Zaman Gerekir? Kimler Olmalıdır?

Katarakt hastalığı cerrahi müdahalesi için katarakt belirtileri görülmesi gerekir. Bu kapsamda katarakt ameliyatı yaptırılabilir. Katarakt ameliyatlarını katarakt hastalığı belirtileri taşıyan hastalar güvenle yaptırabilirler.

Katarakt Nasıl Oluşur? Belirtileri Nelerdir?

Katarakt, ortalama olarak 55 ila 60 yaş aralığında etkisini gösteriyor. Bu süreçten itibaren ise gözlerde hafif düzeyde matlaşma ve bulanıklaşma durumu meydana gelir. Katarakt belirtileri arasında gözlerde hafif düzeyde görüş bozukluğu renk tonlarını kolayca ayırt edememe durumu söz konusudur.

Katarakt belirtileri arasında; hastanın uzak ve yakın mesafeyi görememesi, bulanık görme, güneşli günlerde görüş bozukluğu gibi birçok belirtiler görülür.

Katarakt Türleri Nelerdir?

Katarakt hastalığı toplamda 4 farklı türden meydana geliyor. Bunlar; nükleer katarakt, kortikal katarakt, posterior subkapsüler katarakt ve nigra katarakt türleridir.

Retina Dekolmanının Nedenleri Nelerdir?

Retina dekolmanları doğrudan gözdeki retinada meydana gelen sağlık sorunudur. Bu problem retina ameliyatları sonrasında da meydana gelebilir. Bu nedenle retina dekolmanı önemli bir göz hastalığıdır.

Retina Yırtığı Ve Dekolmanı Nasıl Teşhis Edilir?

Retina yırtığı ve dekolmanı teşhis etmek için ilk olarak göz bebekleri özel bir damla üzerinden genişletilir. Akabinde mikroskop yardımıyla gözün içi komple bir şekilde incelenir. Böylece göz içerisinden retina yırtığı ve dekolmanı kolayca teşhis edilir.

Retina Dekolmanı İçin Risk Faktörleri Nelerdir?

Yüksek miyopi retina bölgesini inceltebilir. Yüksekten düşme, trafik kazaları ve şiddetli darbeler de retina dekolmanı için risk etkenleridir.

Retina Yırtığı ve Dekolmanı Nasıl Tedavi Edilir?

İlk olarak retina dekolmanı ve yırtığı basit bir şekilde tedavi edilir. Göz içi kapsamlı olarak muayene edildikten sonra gerekirse cerrahi müdahale uygulanabilir. Bu süreç sonrasında akıllı lens kullanımı tavsiye edilebilir.

Editör: TE Bilişim