-ÖZEL HABER-
Taşkömürünün memleketi Zonguldak’ta son günlerin şüphesiz en ilginç olayı yakacak kömür sıkıntısı. Bölgede kurulu bulunan termik santraller yurt dışından kömür tedariğinde yaşanan fiyat artışı nedeniyle iç piyasaya yönelirken çareyi üretim ünitelerinden bazılarını durdurmakta buldu.

YAKACAK KÖMÜR BİN 400 - 2 BİN LİRA ARASINDA
Zonguldak merkez ve Ereğli başta olmak üzere doğalgaza dönüşüm her ne kadar yakacak kömüre olan eğilimi azaltmış olsa da hala şehrin önemli bir kısmı kömür ile ısınıyor. Gerek yerli üretim azalığı gerekse ithal kömür zincirinin kırılması nedeniyle fiyatlarda yükseliş devam ediyor. Kömürünü yaz ayından alanlar 600- 900 lira arasında kömür alabilirken havaların soğuması ile birlikte yakacak kömürün tonu bin 400 lira ile 2 bin lira arasında alıcı buluyor.

FİYATLAR YÜKSELEBİLİR
Artan fiyatlara ilave olarak ileri ki günlerde fiyatların daha da artabileceği belirtiliyor. Yüksek fiyatlar karşısında şok olan vatandaşlar ise çaresiz. Kömürcüler ise yakın zamanda fiyatların düşmesinin mümkün olmadığına dikkat çekerek; “Kömürün ilk defa bu kadar para ettiğini gördük” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim