-ÖZEL HABER-
Son yıllarda kömür üretimi sürekli düşen ve zararı nedeniyle dönem dönem politik arenada kapatılması veya özelleştirilmesi gündeme getirilen Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) kömür üretiminde bir yıl öncesine göre yaklaşık yüzde 18-20 artış sağlandı. 
Taşkömürü üretiminin yıl sonuna kadar 850 bin tona ulaşması ile birlikte sürekli düşen üretim rakamları artmış olacak. Bu rakamın 2022 yılı sonuna kadar da yıllık 1 milyon tonun üzerine çıkarak yüzde 20’lik büyüme hızına ulaşması hedefleniyor. Z HABER Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz’e konuşan TTK Genel Müdür Kazım Eroğlu, üretim artışını devam ettirecek çalışma disiplinini elden bırakmadan daha iyi rakamlara ulaşmak istediklerini söyleyerek maden işçilerine, mühendislere teşekkür etti. Eroğlu, bölgede yer yer mekanize üretim sistemlerini uygulamaya başladıklarını ancak bunun her ocakta uygulanmasının mümkün olmadığını belirterek şartlar dahilinde üretimi artırma 
hedefinde olduklarını söyledi.

MEKANİZE ÜRETİM AĞI BİN 350 METRE OLACAK
Eroğlu; “Mevcut durumda 
820 metre olan mekanize kazı ayak uzunluğunun
2022 yılında bin 350 metreye ulaştırılması hedefliyoruz.
İlave mekanize kazı ekipmanlarının imalatı sertifikasına kurumumuzun sahip olduğu Maden Makineleri Fabrikasında yapılmaktadır. Bu şekilde üretimi artırma çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

İŞÇİ AZALMASINA RAĞMEN SEVİNDİREN TABLO
Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun  (TTK) kömür üretiminde bir yıl öncesine göre yaklaşık yüzde 18-20 sağlanan artışla ilgili dikkat çeken en önemli faktör, bu rakamların işçi sayısının hızla düşmesine rağmen gerçekleşmesi. 2019 yılı sonundan 2021 yılı sonuna kadar kurumdan emekli olanların sayısı bin 376 oldu. İş gücündeki azalmaya rağmen mekanize sistemin de etkisi ile üretim artışı TTK, Zonguldak, ekonomik girdilerin artması ve istihdam için yeniden umut oldu.
Kömür fiyatlarının ve özellikle taşkömürü fiyatlarının yüzde yüze varan artış ile birlikte kazandığı değerin kuruma olumlu yansıması bekleniyor.