-ÖZEL HABER-

Zonguldak’taki okullarda karantinada olan öğrenci ve öğretmenlerin sayısı belli oldu. 6 Eylül tarihinde yüz yüze eğitimin başlamasının ardından, Milli Eğitim Bakanlığı kararına istinaden bir sınıfta 2 öğrenci pozitif çıktığında tüm sınıf uzaktan eğitime geçiriliyor. Ayrıca aşısız ve eksik aşılı öğretmenlerden de haftada 2 kez negatif PCR testi ibraz etmeleri isteniyor.

Zonguldak’ta il genelinde yüze eğitimin 1’inci ayında 4 bin 600 civarında öğrencinin ve 160 kadar öğretmenin Covid pozitif veya covid temaslı olarak karantinaya alındığı öğrenildi.

“Yüz yüze eğitim kararından vazgeçmiyoruz” diyerek Z HABER’e konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar:

“Milli Eğitim Bakanlığı hafta içi aldığı kararla kesin rakamları paylaşmasa da 4600 civarı öğrencimiz ile 160 kadar meslektaşımız covid temaslı veya pozitif oldukları için şuan yüz yüze eğitim ortamında bulunmuyor. Eğitim Bir-Sen olarak başlangıçta söylediğimiz yüz yüze eğitim ne olursa olsun devam etmeli, kararından vazgeçmiş değiliz. Uzaktan eğitim yüz yüze eğitimin yerini kesinlikle tutmuyor. 1,5 yıldır yüz yüze eğitimden uzak kalan çocuklarımızın korona ile yaşamaya alışarak, gerekli önlemleri arttırarak yüz yüze eğitime devam etmesi şarttır.

Okullarımızın açılması üzerinden yaklaşık 1 aylık bir zaman geçti. Bu süreç içerisinde bakanlığımız hijyen tedbirlerini arttırarak, gerekirse kalabalık sınıfları bölerek eğitimin devamlılığı konusunda kararlılık göstermeli, bunun yanında büyün önlemleri almış gibi okula gelen öğretmeni derse sokmamak için PCR testi, aşı gibi dayatmalar sadece öğretmen üzerinde uygulanmamalıdır.” dedi

Editör: TE Bilişim