Zonguldak bir taraftan termik santrallerin getirdiği olumsuzlukları ve hava kirliliğinin insan yaşamı üzerindeki olumsuzluklarını tartışırken diğer yanda şehrin kalbinde insan yaşamını tehdit eden etkenler tam gaz devam ediyor. Yıllardır şehir merkezinde bulunan limana dökülen kükürt oranı yüksek ithal kömür ve diğer madenlerin nakliyesi sırasında çıkan toz nedeniyle camlarını açamaz duruma, çamaşır asamaz ve nefes alamaz duruma  gelen vatandaşlar aynı olumsuzluklarla karşı karşıya.
 Zonguldak Limanı’ndan yapılan nakliyatlar sırasında çıkan toz kütlelerinin özellikle şehir merkezi, Acılık, Soğuksu, Terakki ve Bahçelievler Mahallelerinde yarattığı olumsuzluklara karşın döküm alanının sürekli sulanması gündeme gelmiş, toz salınımını azaltmak için saç levhalardan bariyer örülmüştü. 
Ancak görüntülerden de anlaşılacağı gibi özellikle Kardemir için gelen ürünlerin sevki sırasında aynı manzaralar yaşanmaya devam ediyor. Zonguldak’ta herkesin gözü önünde sürekli yaşanan ve insan sağlığını doğrudan tehdit eden bu ve daha kötü manzaralar ne yazık ki ekonomik gerekçeler nedeniyle hafife alınıyor. 
Şehrin göbeğinde yaşanan bu manzara karşısında vatandaşlar Zonguldak’ın yeni Valisi Mustafa Tutulmaz’ın devreye girmesini bekliyor.

Editör: TE Bilişim