Zonguldak'ta evlerinde karantinada olması gerekirken dışarıda yakalanınca 14 gün boyunca yurtta karantina alınan hastalar nedeniyle yurt personeli de Kovid-19'a yakalanıyor. Birçok personel bu nedenle Kovid-19'a yakalanmış durumda.

İçişleri Bakanlığı'nın aldığı karar doğrultusunda evlerinde karantina altında olmaları gerekirken dışarıda yakalanan hastalar veya temaslı kişiler, 14 gün boyunca belirlenen yurtlarda karantina altına alınıyor. Zonguldak'ta da dışarıda yakalananlar yurtta karantina altına alınıyor. Ancak yurt personelleri bu konuda tecrübeleri olmadığı için Kovid-19'a yakalanma riskiyle karşı karşıya. Bazı personeller, hastalarla temas ettiği için Kovid-19'a yakalandı. Bazıları da temaslı oldukları için tedbir amaçlı evlerinde karantina altına alındı.

Z Haber'e ulaşan yurt çalışanları, "Birazda yurtlardan bahsedin hastanelerden bahsettiginiz kadar. Evinden kaçanı yurda getiriyorlar, karantinayı ihlal edeni yurda getiriyorlar. Buradaki personel arkadaşlarımıza da bulaştı. Çoğu personele hasta oldu. Buna neden tecrübemiz yok. Lütfen evden kaçmasınlar artık." şeklinde açıklama yaptılar.

Editör: TE Bilişim