Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Kazım Eroğlu’nun üretimin arttırılması ve çalışma barışının sağlanması için gösterdiği tüm çabalara karşın bazı yöneticiler hem maden işçisinin hem de kurumun üzerinde kambur olmaya devam ediyor.
Keyfi uygulamalar, kurum etik ve ahlakı ile bağdaşmayan davranışlar ayağa kalkması gereken kurumun daha fazla yıpratılmasına neden oluyor. 
İşte onlardan biri.
Karadon Müessese Müdürü Fazlı Uncu.
Uncu’nun maden ocağında olması gereken işçilerden beşini 2 hafta süreyle oturduğu lojmanın inşaat ve tadilatında çalıştırdığı ortaya çıktı.
Bu süre içinde lambaları ocakta bulundurulan işçiler lojmanın elektrik, mobilya, boya, fayanslarını komple yeniledi.
Olay, işçilerden birinin daha rahat çalışacağı bir başka alana kaydırılması ve diğer işçilerden birinin tepkisi üzerine ortaya çıktı.
TTK ve Amelebirliği yöneticiliğinden çift maaş alan Fazlı Uncu’nun kurumun imajını lekeleyen bu davranışı karşısında nasıl bir savunma yapacağı, ocakta olması gereken işçileri iki hafta boyunca şahsi işlerinde hangi cesaretle çalıştırdığı merak ediliyor.
Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Kazım Eroğlu ve Genel Maden İşçileri Sendikası yöneticilerinin bu gelişme sonrası nasıl bir tavır sergileyecekleri merak edilen bir başka konu.