-ÖZEL HABER-
Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin tek tıbbi onkoloğu Prof. Dr. Hüseyin Engin’in uzun zamandır tek hekim olarak çalışması, istediği ilaçların yazdırılmaması ve çok ağır iş yükü gerekçeleriyle istifası sonrası kanser hastaları başka hastanelere yönlendiriliyor.
Benzer durum Atatürk Devlet Hastanesi’nde yaşanıyor. Hastanede tek tıbbı onkolog olarak çalışan Uzm. Dr. Sema Türker ayrılma kararı aldı ancak pandemi nedeniyle ertelemek zorunda kaldı.
Kemoterapi alması gereken hastalar için beş koltuğu bulunan hastanede ortalama 20 civarındaki hastaya tedavi uygulanabiliyordu. Hüseyin Engin’in ayrılması ile birlikte bu rakam50-60 seviyelerinde. Tedavi alması gereken ama sıra alamayan hastalar çevre il veya Ankara gibi şehirlere gitmek zorunda kalıyor. Üç gün izne ayrılan Uzm. Dr. Sema Türker’in de ayrılması durumunda sıkıntı çok daha büyük olacak. Aşırı iş yükü ve yoğun tempo nedeniyle psikolojisi bozulduğu ileri sürülen Türker’in Üç gün izin sonrası dönüp dönmeyeceği merak ediliyor.
Z HABER Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz yaşanan süreci, hastaların ve hekimlerin sıkıntılarını Tıp Fakültesi Hastanesi önünden yorumladı.