Zonguldak ZBEÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde by-pass ameliyatı olan Kübra Koçaklı'nın yakınları şok bir iddia ile şikayetçi oldu.

İddiaya göre Bülent Ecevit Üniversite Kalp Damar Cerrahisi doktorlarından Prof. Dr. U. T., by-pass ameliyatı yapılacak Kübra Koçaklı'nın yakınından 6 bin TL para istedi.

Kübra Koçaklı için; “Yüzde 85 ayağa kaldırırım ama 6 bin TL'nizi alırım” dediği iddia edilen U.T., bununla da yetinmeyip, İstanbul ve Ankara'daki bazı hastanelerde de by-pass ameliyatlarını da yaptığını ifade etti.

“DIŞARI ÇIKIP AMELİYATIN BAŞARILI GEÇTİĞİNİ SÖYLEDİ”

Kübra Koçaklı’nın yakınları şikayet dilekçelerinde U.T.’nin ameliyattan çıktıktan sonra, önce ameliyatın iyi geçtiğini söyleyerek beş damardan üçünü açarak dikiş atıldığını belirterek, kendilerinden 6 bin lira aldığını yazdı.

YARIM SAAT SONRA ÖLÜM HABERİ GELDİ

Kübra Koçaklı’nın yakınları şikayetlerinde Prof. Dr. U.T’nin parayı aldıktan yaklaşık yarım saat sonra yeniden gelerek hastayı kaybettiklerini söylediğini iddia etti. Ameliyatın başarılı geçtiğine inandırılan aile ise adeta büyük bir şok yaşayarak ne olup bittiğini anlamaya çalıştı.

HASTANEDEN KAÇTI

Hasta yakınlarının yeniden doktoru araması üzerine Prof. Dr. U.T.’nin hızla aracına binerek hastaneden uzaklaştığı öğrenildi. Kübra Koçaklı’nın çocukları; “Annemizin ameliyat masasında hayatını kaybettiğini, sadece para alabilmek için bizlere ameliyatın iyi geçtiğini söyleyip umutlandırarak 6 bin lirayı aldığını düşünüyoruz. Gerçekten doğru söylemiş olsaydı gelir paramızı iade ederdi. Ameliyat ekibinde yer alanlar orada ne yaşandığını iyi biliyor. Biz hastane yönetimine gerekli şikayet dilekçemizi verdik. Cumhuriyet Savcılığı’na da şikayetimizi bildireceğiz” diye konuştu.