-ÖZEL HABER-
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın Ak Parti’den teklif aldığı iddialarına Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar açıklık getirdi. 
Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş “Benim ve Gülüç Belediye Başkanı’nın da bulunduğu ortamda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sayın Posbıyık’a; ‘Bizim partiye geç’, dedi. Kendisi de; ‘Ereğli’yi il yaparsanız geçerim.’, yanıtı verdi” demişti. 
Konu hakkında Z HABER’e konuşan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar şu ifadeleri kullandı:
“Çok detaylı açıklama yapmam mümkün değil. Genel Merkez karar verecek. Daha önce de konu ile ilgili açıklama yaptım. Partimize katılmak isteyen kişilerin ne faydası olur, ne katkısı olur diye düşünürüz. Ona göre de kanaatimizi iletiriz. Kararı da genel merkez verir. Benim şahsi kanaatimi soracak olursanız Ak Parti’ye katılsın ya da katılmasın diyemem. Partimizin bir çizgisi vardır. Bu prensipler dâhilinde çalışmalar yapacaksa kapımız herkese açık. Ben yalnızca bir milletvekili olarak şahsi düşüncemi söyleyebilirim. Kararı verecek olan da Ak Parti Genel Merkezi’dir. Süreci parti büyüklerimiz takip ediyorlar.” dedi.

Editör: TE Bilişim