-ÖZEL HABER-

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Senatosu, koronavirüs ile mücadele kapsamında güz dönemi için uzaktan eğitim kararı aldı. Bu karara istisna olarak yalnızca hemşirelik ve tıp bölümü son sınıfı öğrencileri birebir yüz yüze eğitim alacak. Karar üzerinde son düzenlemeler yapılırken karar resmi olarak henüz açıklanmadı. Bu kararla birlikte bazı öğrenciler evlerini boşaltmaya başlarken Zonguldak esnafı ise yeni bir darbe daha yedi. 
Son yıllarda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin kente ekonomik katkısını görmezden gelen kimi çevreler alınan kararla birlikte gerçekle yüzleşti. Özellikle kampüslerin çevresinde bulunan çoğu işletme alınan kararla birlikte kara kara düşünmeye başlarken marketinden dolmuşçusuna, fırınından ev sahiplerine herkes yeni bir darbe yemiş oldu. 
En fazla darbe yiyenlerden biri de otobüs işletmeleri. Kent ekonomisinde BEÜ’nün, dolayısıyla öğrencinin önemini anlamakta zorlanan, fırsatçılık yapan kesimlerin ise bu durumdan ders çıkarıp çıkarmayacağı merak ediliyor.
Diğer yandan BEÜ’nün resmi olarak açıklanmayan kararı esnafın tepkisine neden olurken kararın gözden geçirilmesi isteniyor.

Editör: TE Bilişim