-ÖZEL HABER-
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla asgari ücrete tarihi bir zam geldi. Asgari ücret 2022 yılı için 4250 TL olurken, damga ve gelir vergisinden muaf tutulmasıyla birlikte AGİ kaldırılmış oldu. 
Asgari ücrette yaşanan yüzde 50’nin üzerindeki tarihi artış işverenler açısından endişeyle karşılandı. İrili ufaklı bütün işverenler maliyet hesaplarıyla boğuşurken piyasalarda ocak ayından itibaren  tüketim mallarına büyük oranda zam geleceği konuşulmaya başlandı. 
Vatandaş tüketim mallarına ulaşmakta zorluk çekerken fırsatçılar da bu malları stoklayarak vatandaşları daha da zor bir durumun içine sürüklüyor. 
Z HABER’den Ali Sencer Arslan’a konuşan Tüketici Hakları Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu ise Türk Lirası’ndaki değer kaybı ve fiyatlardaki yukarı yönlü hareket durdurulamazsa önümüzdeki günlerde asgari ücrete yapılan zammın bir değeri kalmayacağına değinerek, “Asgari ücretin şuanda artması kayıpların telafisine yetmiyor. Fiyatlar astronomik şekilde arttı. Dolara bağlı da artış devam ediyor. Ocaktan sonra, asgari ücretle birlikte bir zam furyası daha olacak.” İfadelerini kullandı.
Sürekli aldığı çikolatanın 6 TL’den 10 TL’ye çıktığını belirten Topaloğlu, “Ekmeğe, süte, simite zam geldi. Çikolata bile 10 TL olmuş… Tüketici temel tüketim mallarına erişimde zorluk çekecek. Maaşlara gelen zamlar önemli ancak fiyatları kontrol edecek bir mekanizma yok.” dedi.
Sürekli gelen zamların ve stokçuluğun tehlikeli olduğuna işaret eden Topaloğlu, “Bu zamların durdurulması lazım ancak ocaktan sonra piyasada ciddi bir zamlanma konuşuluyor. Stokçular da yoksul ve dar gelirli kesimin alım gücünü düşüren bir başka husus” dedi.
Asgari ücrete gelen tarihi artışa sevinen vatandaşlar aynı zamanda eksik maaş alma ve aşırı pahalılıktan endişe duyuyor.