-ÖZEL HABER-

Ereğli-Alaplı sınırında oluşan gölün bitişiğinde kurulmak istenen curuf tesisi için hukuki süreç ve itirazlar devam ederken firmanın gece yarısı nakliyesi devam etti. Mühürlenen tesisin gece saatlerinde çalıştığını ispat etmek isteyen vatandaşlar yolu kapatarak kamyonların geçişini durdurdu.

Kamyonların geçişine köylülerin engel olması sonrası olay yerine jandarma ekipleri geldi. Ekipler kamyonların irsailiye sunamaması nedeni ile inceleme başlattı.

Konu ile ilgili Z HABER’e açıklamada bulunan köylüler;
“Köyümüzdeki atık tesisi geceleri çalışıyor. Dereyi kirletiyor. Köylü dün akşam sahaya atık taşıyan kamyonlara engel oldu. Akşam saatlerinde sahaya zabıta ve jandarma geldi. Atık taşıyan kamyonlar irsaliye göstermediler.Kolluk güçleri tarafından bu tespit edildi. Köylü olarak burada faaliyet gösteren firmaların kaçak olarak çalışmasına ve dereyi metal tozlarıyla kirletmesine izin verilmemesini istiyoruz. Aynı firmalar Ereğli'de hiç bir izini olmadan sadece ÇED başvurusu ile 2 sene çalışıp doğayı mahvedip arkasında atıkları bırakıp şimdi köyümüzde faaliyete geçtiler. Vatandaş olarak aynı durumun yaşanmak üzere olduğunu görüyoruz.” İfadelerini kullanarak yetkililere seslendi.

Köylüler derelerin kirletilmemesini tesisin faaliyetlerinin tamamen durdurulmasını istiyor.