Z HABER Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz aktarıyor.
Zonguldak koronavirüste birinci yılı geride bıraktı. “30 büyükşehir ve Zonguldak olarak” tam zamanlı kısıtlamalarla gündeme gelen Zonguldak’ta doktorlar, hemşireler, filyasyon ekipleri, 112 ekipleri polis, jandarma, tüm hastane çalışanları, sosyal yardımlaşma vakfı, belediyeler özverili bir mücadele sergiledi. Zonguldak dönem dönem ülke gündemine gelse de mücadeleden hiç geri kalmadı. Aralık 2020 Zonguldak’ta günlük vaka sayısının binlere çıktığı dönem oldu. Bu güne kadar Zonguldak’ta 200 bin test yapıldı. Toplam vaka sayısı 39 bine çıktı. 730 vatandaşımız kovid nedeniyle yaşamını yitirdi. 37 bin hasta ise şifa buldu. Önceki Vali Erdoğan Bektaş her ne kadar tartışma yaratan sözleri ile gündeme gelmiş olsa da koronavirüs ile mücadeleye büyük zaman ayırdı. Sonrasında göreve başlayan Vali Mustafa Tutulmaz ise Zonguldak’ın vaka tablosunun daha fazla artmaması için tüm kurumlarla hızlı ve koordinasyon içinde çalışarak her türlü desteği ve denetimi yapıyor. İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Güner, hastanelerin başhekimleri ile koordinasyon halinde aralıksız mesai harcayan bir başka isim.
Bu süreçte ailesinden, çocuklarından uzak kalarak hastaların tedavisi için gece gündüz çalışan sağlık personeli ne kadar alkışlasak azdır.
Mücadele devam ediyor.
Zonguldak’ın yeni normalleşme sürecinden tam zamanlı kısıtlamaya gitmemesi normalleşmenin sürdürülebilir olması için daha fazla dikkatli olması şart.
Bu zorlu süreçte emeği geçen tüm çalışanlarla birlikte, tedbirli davranarak, maske takarak mücadeleye destek olan herkese tek tek teşekkür ediyor aramızdan ayrılanlara Allah’tan rahmet, ailelerine ve dostlarına sabır diliyoruz.

Editör: TE Bilişim