Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gökçebey İlçe Başkanı Murat Merdivan’ın 8 Nisan tarihinde İlçe Başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından Gökçebey ilçe başkanlığı için yönetim kurulu olağanüstü toplanarak seçim gerçekleştirdi. 
Seçimde Mustafa Uyan başkan seçildi. 
Ancak CHP Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat Murat Merdivan’ın istifasının halen onaylanmadığını belirterek Mustafa Uyan’ın başkan seçilmesinin de geçersiz olduğunu ifade etti. 
Konu hakkında Z HABER’e konuşan Mustafa Uyan tüzüğe aykırı hiçbir davranış olmadığını belirterek İl Başkanı Pulat’ın istifanın onaylandığını 14 Nisan tarihinde sözlü olarak tebliğ ettiğini ifade etti.
Uyan açıklamasında halen yazılı bir ifade olmadığını belirterek:
“8 Nisan tarihinde Murat Merdivan ilçe başkanlığından istifa etti. Bu süreçten sonra 12 Nisan Pazartesi günü istifanın onaylanacağını ifade etti ve 14 Nisan Çarşamba günü de istifanın onaylandığını Belediye Meclis Üyesi Nermiz Bozaklı ile görüşmesinde sözlü olarak tebliğ etti. Bu konuşmaya da il genel meclisi üyesi arkadaşlarımız da şahitlik etmiştir. Aynı konuşma içerisinde yönetim kurulunu da görevden aldığını söylemesine rağmen Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz’a da yönetim kurulunu görevden almadım demiş. 
Gökçebey’e herhangi bir şekilde yazılı tebliğ yapılmadığı için ve bizde sürecin daha fazla uzamaması için olağanüstü toplandık. Çünkü tüzük en kısa süre içerisinde gereğinin yapılmasını belirtiyor. İlçe örgütü başkansız kalmasın diye halen görevde olan ilçe yönetim kurulu kararı ile başkan seçildim. 
Biz il başkanının sözü doğrultusunda hareket ettik. Parti tüzüğüne aykırı hareket etmedik. Basından öğrendik ki kayyum ataması yapacakmış. Kayyum ataması için bir durum yok. Yönetim kurulu kararını da posta yolu ile genel merkezimize yolladık.” dedi.

Editör: TE Bilişim