-ÖZEL HABER- 
Zonguldak'ta eski il başkanı ve müteahhit Ahmet Çolak'ın 7 yıl önce başkasına ait araziye götürdüğü F.Ç. adlı kadını 1+1 daire yapacağını iddia ederek 60 bin lira dolandırdığı iddia edildi.
 Zonguldak Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanmasına başlanan Ahmet Çolak hakkında, 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Olay, 24 Kasım 2014 yılında meydana geldi. Büyük Birlik Partisi'nde uzun yıllar il başkanlığı yaptıktan sonra geçen yıl istifa eden Ahmet Çolak, iddiaya göre yurt dışında yaşayan bir kişiye ait araziye götürdüğü F.Ç. adlı kadına iki adet 1+1 daire için anlaştı. F.Ç. ile sözleşme imzalayan Çolak, karşılığında 60 bin TL aldı. Ortada ne bina ne de daire gören F.Ç., soluğu savcılıkta aldı. F.Ç., arazinin yurt dışında yaşayan bir kişiye ait olduğunu ve bu kişilerin Ahmet Çolak'ı tanımadıklarını öğrenince ikinci bir şok yaşadı.
F.Ç.'nin şikayeti üzerine Ahmet Çolak hakkında 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Zonguldak 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşmasına Ahmet Çolak'ın katılmadığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim