Zonguldak Belediyesi tarafından yaptırılan altyapı kanalizasyon çalışmaları sırasında çöken kanalda hayatını kaybeden 25 yaşındaki Tayfun Sağlam’ın göz göre göre öldüğü ortaya çıktı. 
Eski CHP’li Belediye Meclis Üyesi İdris Şahin’in firmasının yaptığı çalışma sırasında yaşanan olayda işçinin beline kadar toprak yığını altında kaldığı için değil kalbine çarpan kaya parçası nedeniyle öldüğü ileri sürüldü.
İDRİS ŞAHİN’İN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
Olay sonrası önce savcılığa sonrasında ise mahkemeye çıkarılarak ifade veren İdris Şahin’in ihmal suçlamalarını kabul etmeyerek Zonguldak Belediyesini ve hizmet alımı yapıldığı belirtilen iş güvenliği firmasını suçladığı görüldü.

SORUMLULUK BELEDİYEYE AİTTİR
Şahin’in ifadesinde; 
“Orada şirketimizin sorumlu çalışanları vardı. Olay anında şirketimizden 1 tane saha sorumlusu harita teknikeri, 1 tane operatör, 1 tane şoför ve 3 tane işçi çalışanımız bulunuyorlarmış. Bu yaptığımız iş devlet ve belediye işidir. 
Dolayısı ile bizim şirketimizin çalışanlarından hariç belediyenin bir tane çevre mühendisi ve 1 tane inşaat mühendisi sürekli olarak çalışma saatlerinde çalışma sahasında bulunmaktalar. 
Ancak burada sorumluluk belediyeye aittir. 

MÜHENDİSLER İŞİ DURDURMAMIŞ
Bizim şirketimizin mühendisler üzerinde bir yetkisi yoktur. Belediye’den gelen mühendislerin görevi bizim çalışmamızı denetlemektir. Zaten çalışma alanında eksik bir şey olduğu zaman mühendisler hemen çalışmaya müdahale etmektedirler. Hatta bu müdahalenin kapsamı iş durdurmayı da kapsamaktadır. 

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI YOKTU
Bildiğim kadarıyla olay yerinde iş sağlığı ve güvenliği uzmanı bulunmamaktaymış. Ancak biz ilgili şirket ile iş sağlığı ve güvenliği uzmanı görevlendirilmesi için gerekli anlaşmaları ve gerekli ödemeleri de yapmış bulunmaktaydık. Ancak iş sağlığı ve güvenliği uzmanları her çalışma günü çalışma sahasında bulunmuyorlardı. Bunun bizim şirketimizin çalışma usulü ile bir ilgisi yoktur. Bunun iş sağlığı ve güvenliği uzmanını görevlendiren diğer şirketin çalışma usulü ile ilgisi vardır” dediği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim