Zonguldak'ta altyapı kanalizasyon çalışmaları sırasında çöken kanalda beline kadar toprak altında kalan işçi Tayfun Sağlam, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Sağlam’ın ölümü sonrası müteahhit ve eski Zonguldak Belediye Meclis Üyesi İdris Şahin gözaltına alınarak mahkemeye çıkarıldı.
Mithatpaşa Mahallesi Dağyolu Sokak üzerinde altyapı çalışmalarını yenileme çalışmaları sırasında kazılan kanalda meydana gelen çökme sonucu Tayfun Sağlam isimli işçi beline kadar toprağa gömüldü. Çevredeki vatandaşların ve mesai arkadaşlarının imdadına yetiştiği işçi için olay yerine AFAD, 112 acil sağlık ekipleri sevk edildi. Sıkıştığı yerden kurtarılan işçinin göğsüne kaya çarpması sonucu öldüğü ileri sürüldü. Olay sırasında çevrede bir iş makinesi veya heyelana etki edecek bir çalışma olmadığı için Şahin şimdilik suçsuz bulundu.
Olay sonrası sorumlu firmanın sahibi eski Zonguldak Belediye Meclis Üyesi İdris Şahin gözaltına alınarak ifadesine başvuruldu. Polis soruşturması sonrası savcıya ifade veren Şahin daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme Şahin’i adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Editör: TE Bilişim