Kozlu’da 16 Ocak’ta göreve başlayan SADUR firması yaşadığı sıkıntılar neticesinde vatandaşları mağdur etti. Önceki dönemde Kozlu Özel Halk Otobüsleri ihalesini alan KOZTAŞ Kooperatif Başkanı Engin Kızılkan ekip olarak Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ile görüştüklerini söyledi.

Görüşmeye Kızılkan’ın yanı sıra Tüm Halk Otobüsleri Kooperatifler Birliği Başkanı Kurtuluş Kara, Zonguldak Şoförler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar ve KOZTAŞ üyeleri katıldı. 
Görüşmenin detaylarını Ali Sencer Arslan’a anlatan Engin Kızılkan, “biz bu işi biliyoruz. Ekibimiz profesyonel; herkes bildiği işi yapsın” dedi. Kızılkan görüşmeyle ilgili “Birlik başkanımız Kurtuluş Kara ve Şoförler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar ve arkadaşlarımızla Belediye başkanı Ali Bektaş’ın yanına gittik. Vatandaşa çektirilen çilenin reva mı olduğunu Ali Bektaş’a sorduk. Başkan bize ‘yasalara göre hareket ediyoruz. Yasa bize uyarıda bulun diyor. Biz de firmaya uyarıp eksiklerini gidermesi için 10 gün süre verdik. Eksikleri gidermezse sözleşmeyi tek taraflı feshedeceğiz.’ dedi.” İfadelerini kullandı.
“Herkes bırakırken biz sahip çıktık”
Zonguldak merkez ilçede geçmişte yaşanan ulaşım sıkıntısına da değinen Kızılkan “Zonguldak sıkıntı çekerken, pandemide dahil ara vermeksizin çalıştık. Mağduriyet yaratmamaya özen gösterdik. İyi de hizmet verdiğimizi düşünüyorum. Araçlarımız tüm teçhizatıyla hazır, şoförlerimiz profesyonel. Biz işimizi profesyonel yapıyoruz. Herkes bildiği işi yapsın.” Dedi.