Koronavirüs sürecinde üniversitelerin 3 hafta tatil edilmesinin ardından örgün öğretime dönem boyunca ara verilmiş ve uzaktan eğitim sistemine geçilmişti.

Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri de derslerini online takip ederek sınavlarına da aynı şekilde uzaktan girmek durumunda kalmışlardı.

Üniversitenin sınav döneminin sonuna gelinirken görme engelli BEÜ öğrencisi Ayşenur Asar bu dönemde öğretim görevlilerinin durumunu bildiği halde “ayrı soru mu hazırlayacağız” deyip ayrı soru hazırlamadıklarını ve bu yüzden mağdur olduğunu bazı derslerden de kaldığını ifade ederek “lütfen sessiz kalmayalım” dedi.

BEÜ öğrencisinin sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu çağrıya Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı’dan yanıt gecikmedi.

Çufalı öğrencinin yapmış olduğu paylaşıma yanıt vererek Sevgili Ayşenur. Konu ile ilgilendiğimizi sana mesaj ile de bildirmiştim. Öğrencilerimizin mağdur olmasına izin vermeyiz. Tüm öğrencilerimiz bizim için değerlidir, önemlidir. Tüm mesaimiz sizler için, sizleri seviyoruz.” dedi.