-ÖZEL HABER-
4 Ağustos’ta Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde erkek arkadaşı T.A. ile tartıştıktan sonra kalbinden bıçakla yaralanan Zonguldaklı üniversite öğrencisi Elif Sinan (24), hayatını kaybetmişti.

T.A. emniyette verdiği ilk ifadesinde Elif Sinan’ın intihar ettiğini iddia etmişti.

Uzaktaki Hastaneye Götürüldü

Edinilen bilgilere göre Elif Sinan erkek arkadaşı T.A. ile çalıştığı kafede tartışmaya başladı. Tartışma devam ederken birlikte T.A’ya ait olduğu iddia edilen eve gittiler. Tartışma evde de sürerken Elif, evine gitmek için T.A. ile birlikte dışarı çıktı. Tartışmalar arabada da devam ederken Elif Sinan kalbinden bıçakla yaralandı.

Yaklaşık 500 metre yakında Tıp Fakültesi bulunurken yaralı Elif Sinan’ı erkek arkadaşı 2,5 kilometre uzaktaki başka hastaneye götürdü.

T.A. ifadesinde hastaneye 3 dakikada geldiğini iddia etti. Kamera kayıtlarına göre ise bu sürenin 19 dakika olduğu öğrenildi.

İfadesi Çelişki Yarattı

Z HABER’in ulaştığı bilgilere göre T.A. ifadesinde Elif Sinan’ın arabadan inerek yürümeye başladığını ve kendisinin (T.A.) arabayı önüne kırarak yolunu kestiğini belirtti. Elif’in “beni bırakacak mısın?” sorusuna T.A’nın “evet” cevabı üzerine T.A. arabadan inmek üzereyken kendini bıçakladı şeklinde ifade verdi.

Kamera kayıtlarında ise arabanın durma anından T.A’nın Elif’in oturduğu tarafın kapısını açmasına kadar her şeyin olduğu ancak Elif Sinan’ın yürüme ve kendini bıçaklama anının bulunmaması yaşanan olaya ve ifadelere gölge düşürdü.

Adli Tıp Ne Diyor?

Elif Sinan’ın hayatını kaybettiği olay sonrası yapılan otopsi raporu henüz çıkmadı ancak edinilen bilgilere göre bıçak saplandığında Elif’in kaburgalarında da kırıklar oluşmuş. O kadar acıyla Elif’e saplanan bıçağın çıkmış olması da soru işaretleri doğuruyor.

Tereddüt Çizgisi Yok

Türkiye’de yapılan bir bilimsel araştırmada bıçakla intihar vakaları incelenmiş ve bıçağın kalbe saplandığı vakalara dair istatistik kaydı oluşmamış durumda. İntiharlar genellikle boyun veya bilek kesiği şeklinde gerçekleşirken, ölüme sebep olan darbeden önce Adli Tıp’ın ‘tereddüt çizgisi’ adı verilen kesiklerin Elif Sinan’da olmadığı bilgisine ulaşıldı.

Abisi İnfaz Edilmiş

Edinilen bilgilere göre T.A’nın ağabeyinin de birtakım durumlara karıştığı ve kafasından vurularak infaz şeklinde öldürüldüğü öğrenildi.

Yeterli İnceleme Yapılmadı İddiası

Olayla ilgili Kırıkkale Emniyeti’nin yeterli incelemeyi yapmadığı iddia edildi. Elif Sinan’ın ölümünde cinayet şüphelisi T.A.'nın

ailesinin Kırıkkale’de köklü bir esnaf aile olmasından ötürü olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığı iddia edildi.