ÖZEL HABER

Zonguldak’ın Gökçebey İlçesi Hacımusa Köyü Merkez Mahallesi'nde ikamet eden Verimoğlu ailesi, 1 hafta içerisinde coronavirüsten 2 kişiyi kaybetti. Metin Verimoğlu'nun cenazesi Hacımusa Köyü Merkez Mahallesi'nde bulunan mezarlıkta defnedildi. Gökçebey Belediyesi ve Kaymakamlığına başvuru yaptığı halde özel ekip tahsis edilmeyen aile, cenazeleri kendi imkanları ile toprağa verdi. 3 gün önce Selahattin Verimoğlu’nun cenazesi toprağa verilmesinin ardından tabut yakılarak imha edildi. Metin Verimoğlu ise bugün tabutla birlikte toprağa verildi.

1 haftada 2 yakınını kaybeden Ozan Verimoğlu, “17 Nisan 2020 günü covid-19 virüsünden amcamı kaybetti. Gökçebey ilçesine bağlı Hacımusa köyünde ikamet ediyoruz. Amcam Zonguldak Özel Level Hastanesinde vefat etti. Haber geldikten sonra cenazenizi almanız gerekiyor, Kaymakamlıktan izin belgesi alıp gelin dediler. Kaymakamlıktan izin belgesi aldık, 2 kişiydik. Bize hemen sonrasında ilçe tarımdan bir poşet içinde bazı eşyalar verdiler. İçinde tulum, eldiven ve maske vardı. Size eşlik edecek ekibe vereceksiniz denildi, sonrasında cenazeyi alacağımız cenaze aracı için zabıta komiserliğinin önüne gidin dediler. Gittiğimizde oradaki görevli 2 kişi yetmez tabutu siz alacaksınız. Birilerini bulun denildi, itiraz ettik ve hasta pozitif olduğu için ekip olması gerektiğini söyledik. O zaman kaymakamlık ile görüşün dediler kaymakamlık, belediye, karakol, aile sağlık merkezi, hastane ve köy muhtarlığı ile görüşmemize rağmen hiçbir şekilde yardım edilmedi. Gitmeyi kabul etmeyince 1 kişinin imza atması yeterli olduğunu söylediler. Kaymakamlıktan defin işlemi için Ekip göndereceklerini söylemelerine rağmen cenaze geldikten sonra gelen giden olmadı. 30 dakikadan fazla bekledikten sonra jandarma ekip gelmeyeceğini cenazeyi kendimizin defnetmesi gerektiğini söylediler. Sonrasında bilinçsiz bir şekilde hiçbir şey bilmeyen köylü ile beraber kendimiz defnettik. Bunun yanında Gökçebey’de böyle bir ekip oluşturmadı. Gerekli yerleri aramama rağmen hiçbir cevap alamadım. Bugün de amcamın oğlunu kaybettik ve yine ekip tahsis edilmedi. Cenazeyi köylü ve kardeşleri defnetti” ifadelerini kullandı.

Gökçebey sakinleri, ilçede özel bir ekip oluşturulmasını istiyor. Covid-19’dan hayatını kaybedenler için defin işlemlerinde görevlendirilecek kişilerin oluşturulmasında yetkililere seslerini duyurmak istiyor.

Editör: TE Bilişim