-ÖZEL HABER-
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre,  sağlık hizmeti veren kamu ve özel sektöre ait tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan personel, ilgili belediye tarafından karar verilmesi şartıyla toplu taşıma hizmetlerinden, ücretsiz yararlanma kararı 30 Haziran 2022'ye kadar uzatılmıştı. Ancak Zonguldak’ta bazı sağlık çalışanları bu kararın düzgün uygulanmaması nedeni ile tepki gösterdi.
Z HABER WhatsApp ihbar hattına ulaşan Atatürk Devlet Hastanesi’nde çalışan bir vatandaş Kozlu Belediyesi Özel Halk Otobüsleri’nde bu kararın daha önce uygulandığını ancak birden bire ücretli olduğunu belirterek kendisine yapılan muameleye tepki gösterdi.
DÜNE KADAR ÜCRETSİZDİ BUGÜN NE OLDU?
İhbar hattımıza konuşan sağlık çalışanı: “Daha önceden ücretsiz biniyordum ama sabah otobüse bindiğimde şoför ücretsiz diye bir şey olmadığını belirtti. Otobüste bulunan diğer vatandaşlar ücretsiz olduğunu belirterek uygulamaya tepki gösterdi. Devletin verdiği kartı dikkate almayanlar otobüs için ücretli kart çıkartmamı istedi.” dedi.
Kart çıkarmak için Kozlu’da bulunan gişeye gittiğini belirten sağlık çalışanı “Kart için başvuruda bulunmak istedim sağlık çalışanı kartımı göstermeme rağmen ‘BEÜ’YE ücretsiz Atatürk Devlet Hastanesi ile anlaşmamız yok’ dediler. Tepki gösterince de ‘Buranın sahibi benim çık dışarı’ şeklinde hakaret ederek bana sadece 3,50 TL ücretli sivil kart çıkarabileceğimi söylediler” dedi.
Personelin hem vatandaşı azarlarcasına konuşmasına hem de kararın BEÜ’ye ücretsiz Atatürk Devlet Hastanesi çalışanlarına ücretli şeklinde uygulanmasına şaşırdığını belirten vatandaş “Biz sağlık çalışanı değil miyiz böyle ayrım yapıldığı nerede görülmüş” ifadelerini kullandı.
Koztaş’tan açıklama “ÜCRETSİZ DEĞİL İNDİRİMLİ!”
Konu ile ilgili Z HABER’e konuşan Koztaş Kooperatif Başkanı Engin Kızılkan yaşanan olay ve iddialar karşısında “Evet olaydan haberim var. Ama işin aslı öyle değil. Sağlık çalışanlarına ücretsiz taşıma belediyelere bırakıldı biliyorsunuz. Kozlu Belediyesi ücretsiz taşımanın yükünü kaldıramayacağını belirterek bu insiyatifi bize bırakmıştı. Sağlık çalışanlarına ücretsiz taşıma otobüslerimizde uygulanmıyor. BEÜ çalışanına ücretsiz diye de bir şey yok. BEÜ Hastanesi’nin sekreterinden teknisyenine doktorundan hemşiresine tüm personeline indirimli tarife uyguluyoruz. Bizim bölgemizde ve Tıp Fakültesi araçlarımızı sık kullanmak zorunda oldukları için bu şekilde anlaşma yapmıştık. Bazen şoför arkadaşlarımız vatandaşlarla polemiğe girmemek için sağlık

çalışanı gösterenlere geç diyebiliyor ama bu karar otobüslerimizde uygulanmıyor. Yaşanan olayla ilgili de arkadaşlarımızın vatandaşı azarlaması veya hakaret etmesi doğru değil. Gerekli uyarıları yapacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim