Zonguldak Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ZONSİAD) Başkanı Necdet Tıskaoğlu’nun yatırım yapmak istediği Çaycuma OSB’de yatırım engeli ile karşılaşan ikinci kişi de Kupsan Tekstil Sanayi ve Limited Şirketi Firma Sahibi Cemal Balcık oldu. 
İstanbul, Sultangazi’de erkek takım elbise üretimi yaparak tekstil sektöründe faaliyet gösteren, 400 kişiye istihdam sağlayan Balçık’ın Çaycuma OSB’de yapmak istediği ve 400 kişinin çalışacağı tekstil fabrikası; “Tekstil yatırımı için yer vermeyeceğiz” diyerek geri çevrildi.

Zonguldak Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ZONSİAD) tarafından başlatılan ve gurbette yaşayan, farklı alanlarda bilgi, birikim ve tecrübe sahibi isimlerin memleketlerinde yatırım yapmayı amaçlayan proje kapsamında verilen yanıt şok etti.

ZONSİAD Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun yönlendirmesi ile Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırım için gelen Balçık’ın önüne engel koyan isimler ise yönetimi elinde bulunduran tekstil yatırımcıları oldu. 
Yönetimini elinde bulunduran tekstil firmasının rekabete neden olacağı düşüncesiyle Zonguldak’ın gelişimini hiçe sayması dikkat çekti.
OSB yönetiminin şahsi çıkarları gözeterek başka firmaların yatırımlarına engel olacak şekilde yönetmeliğe şerh düştükleri öğrenildi. Bu gerekçeyle bölgede istihdam kapasitesi yüksek olmasına karşın yeni tekstil fabrikasının kurulması engellenmiş oldu.
Firmanın yer talebi karşısında, firmalar arası personel transferinin önüne geçmek adına yönetmeliğe böyle bir şerhin düşüldüğü yönünde mazeret sunuldu.
Aynı şekilde OSB’de 300 kişinin çalışacağı kablo fabrikası kurmak için yer satın alan Necdet Tıskaoğlu ise fabrika inşaatı tamamlanıncaya kadar hızlı üretime geçmek için boş yer bakmış, ancak döviz üzerinden istenilen 2 yıllık peşin ve yüksek kira bedellerine tepki göstermişti.
OSB’de yönetmeliğin aksine hareket edildiği yönde geçtiğimiz yıllarda da benzer şikayetler gelmiş ve bazı firmalar yatırım yapmaktan vazgeçmişti.

Editör: TE Bilişim