Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde artan kovid vakaları nedeniyle, acil olmadıkça hasta yatış ve girişimlerde kısıtlamaya gidilmesi, taburcu olabilecek hastaların mümkün olan en kısa sürede taburcu edilmesine karar verildi. 
Hastane başhekimi Prof. Dr. Şenay Özdolap Çoban’ın kurum içi çalışanlara gönderdiği mesajda son 4 günde vakaların hızla arttığı anlaşılıyor.
Kurum içi yazışma aynen şöyle;
“Değerli Meslektaşlarım,
Güncel pandemi süreci ve hastanemizdeki yeni planlamalar hakkında bilgi vermek istiyorum.
İlimiz genelinde COVID-19 ve mutant virüs pozitif hasta sayısı hızla artış göstermiştir. Vaka sayılarının daha da artması beklenmektedir.  Son 4 gün içinde merkezimize başvuran vaka sayısında büyük artış yaşanmış olup servis ve yoğun bakım yatak sıkıntısı gelişmiştir. Covid 1-2 servisi olarak belirlenmiş olan servisler dolmuş, yeni covid servisi hazırlığı başlamıştır. Halen covid yoğun bakım olarak hizmet veren B4 yoğun bakım ünitesi de kapasitesini doldurmak üzeredir. 
Artan vaka akışını karşılayabilmek adına ve diğer hastaların ve personelin bulaşının en aza indirgenmesi adına bir takım önlemler alınması gerekmiştir. Bu nedenle aşağıdaki belirlenen yeni planlamalara ihtiyaç doğmuştur ve bu planlamalara uyulması büyük önem arz etmektedir.
1- Elektif hasta yatış ve girişimlerde kısıtlamaya gidilmesi, taburcu olabilecek hastaların mümkün olan en kısa sürede taburcu edilmesi,
2- Artan COVID tanılı hasta yatışları için yeni COVID servisleri açılacaktır. Bu nedenle COVID dışı kliniklerin A Blokta bulunan servislerle daha önce yapıldığı gibi birleştirilmeleri söz konusu olacaktır. Servislerin ihtiyaç doğrultusunda birleştirilmesi gereğinin bilgisini, siz değerli hocalarımın ekiplerine bildirmeleri önem arz etmektedir.
3- Servislerde refakatçi kısıtlaması ve ziyaret yasağı uygulamaları konusunda hassas davranılması gerekmektedir. 
Bu çerçevede siz hocalarıma, son durum değişiklikleri ve olabilecek planlamalar hususunda bilgi aktarımım devam edecektir.
Hepinize vermiş olduğunuz destek için teşekkürlerimi sunar, kolaylıklar dilerim. 
Prof. Dr. Şenay Özdolap Çoban”

Editör: TE Bilişim