Z Haber Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz sıcak gelişmeyi aktarıyor…
2019’un son gecesi, verilen sürede filtrasyon sisteminde zorunlu teknolojik yenilemeyi yapmadığı için üretimi durdurulan Çatalağzı Termik Santrali’nde (ÇATES) filtrasyon değişimi yapılmış ve yeniden üretim için gün sayıyordu. 
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve bölgedeki özel kömür işletmelerinin sabırsızlıkla açılışını beklediği santralle ilgili incelemeleri tamamlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı “ret’ kararı verdi.
Kararın önce coronavirüs ile mücadele kapsamında karantina uygulamaları nedeniyle alındığı düşünüldü ancak gerçek sonra anlaşıldı.
Bakanlık, en başta zorunlu filtrasyon çalışmasını tamamlamasını şart koştuğu ÇATES’e yönetmelik değiştiği için deniz derin deşarj sistemini de kurduktan sonra çalışabileceğini söyledi. Daha önce santral çalışırken de derin deşarj sisteminin yapılabileceği belirtilmişti. Sistemin en iyi ihtimalle ancak 1.5 yılda kurulabileceği öğrenildi.
Santrallerin olumsuzluklarını dile getiren vatandaşları sevindirecek karar, ÇATES yönetimi, ÇATES çalışanları ve kömür tedarikçilerini şoka soktu.

Editör: TE Bilişim