-ÖZEL HABER-
AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin'in Filyos'ta restorasyon çalışmalarını üstlendiğini açıkladı.

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu'nda, TPAO'nun 2019 ve 2020 yılı hesapları görüşüldü. TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi Polat Türkmen toplantı sonrası Z HABER’e konuşarak TPAO’nun Filyos Bölgesi’nde tarihi bölgelerin restorasyonunu üstlendiğini ifade etti.

Filyos Liman projesi ile bölgede bulunan Theion antik kenti ve toprak altındaki tarihi eserlerin akıbeti merak konusu olmuştu. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin TBMM’de yaptığı sunumda bölgede Filyos Kalesi ve şantiye sahasında bulunan tarihi eserlerin de restorasyonunun yapılacağını ifade etti.

Türkmen Z HABER’e konuşarak “Melih Han Bilgin Filyos Kalesi’nin restorasyonunu üstlendiğini açıkladı. Ayrıca çevredeki köylerde bulunan tarihi eserlerin sergilenmesi ve restore edilmesi için müze çalışmaları var. Bölge sadece şantiye sahası olarak düşünülmesin. Tarihine ve kültürüne de sahip çıkılacak olması bizleri sevindirdi tabi.” İfadelerini kullandı.