2009 yılında çıkış yaparak oyun dünyası’nda büyük yankı yapan Minecraft kitlesi her geçen gün artıyor. Oyuncular ise Minecraft modlarını yükleme yollarını arıyor.

Minecraft mod yükleme Android ve İOS için pek çok yöntem bulunuyor. Minecraft 2021 yılında en popüler oyunlar arasında yer alıyor. Oyuncu kitlesinde her geçen yıl artış görülmektedir. Dolayısı ile oyuncular oyun modlarını nasıl indireceği konusunda çeşitli araştırmalar yapıyor. Oyun 2009 yılında kurularak zaman içerisinde geliştirildi. Hatta ilk halinden daha başka bir yapıya dönüştüğünü söyleyebiliriz.

Minecraft oyunu içerisinde bulunan en korkunç yaratık Enderman, 2011 yılında Minecraft'a eklendi. Oyun kurulduğu ilk günden çok sevildi. Bu yüzden oyun kurucusu Markus Persson, Minecraft'ı sürekli geliştirerek oyunculara daha kaliteli ve keyifle oyun oynama imkanı sundu.

Minecraft Android, İOS, PC ve oyun konsollarında oynanan bir oyundur. Bunun için kurulumunun yapılması gerekiyor. Sırası işe oyunu nasıl indireceğinizden bahsedeceğiz. Peki, Minecraft Android'e Nasıl Yüklenir?

Minecraft oyunu Android cihazlara indirmek için aşağıdaki teknikleri sırası ile uygulayınız.

  • Google Play Store’dan BlockLauncher’ı yüklemelisiniz. Bu özel bir başlatıcıdır. Android’de Minecraft modları yüklemek için tercih edilen en popüler seçenekler arasında yer alıyor.
  • Cihazınız için bu yazılımı kurmak için BlockLauncher tarafından belirtilen talimatları uymanız gerekmektedir.
  • Google Play Store’dan Minecraft PE için modları yükleyebilirsiniz. Bu araçta modları indirerek kolaylıkla kurabilirsiniz.
  • Bu aşamada beğendiğiniz bir seçeneği bulana kadar pek çok mod için arama yapabilirsiniz.
  • Yükle seçeneğine tıklaarak oyun modları otomatik olarak uygulanır.

İOS ve Android İçin Minecraft Mod Yükleme Teknikleri

Android ve İOS Minecraft mod kurulumu her oyuncunun merak ettiği bir konudur. Minecraft oyuncuları sanal korumalı ve bloklu alanlarda yapılan kısıtlamalardan hoşlanmıyor. Dünya genelinde en çok satan oyun arasında ilk sırada gelen Minecraft, bağımlılık yapıcı özelliği ile en çok oyuncu kitlesi olan oyundur. Aynı zamanda kendi Minecraft sunucunuzu oluşturma imkanı da sunuyor. Bu sayede arkadaşlarınız ile oyun oynayarak eğlenceli zamanlar geçireceksiniz.

Bu yazımızda hem İOS hem de Android Minecraft mod indirme hakkında bilgi vereceğiz. Peki, İOS Minecraft mod yükleme için ne yapılmalı?

İOS Minecraft Modları Yükleme

Hem İOS hem de Android cihazlara Minecraft modları indirmek istiyorsanız aşağıda yer alan teknikleri uygulamalısınız.

  • Add-ons for Minecraft uygulamasını App Store veya Google Play Store’da yüklemelisiniz.
  • Eklentileri seçmeli ve yüklemek için ekranda belirtilen talimatları takip etmelisiniz.

Minecraft mod kurulumu için bu yöntemleri istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. 2009 da oyun dünyasını etkisi altına Minecraft, her yıl kendini geliştirerek oyuncularına eğlenceli zamanlar geçirmesi için modlar sunuyor. Ancak bu modları kullanabilmeniz için Minecraft mod kurulumu yapmalısınız. Bunun için hem Android hem de İOS için önerdiğimiz teknikleri kullanabilirsiniz.

Minecraft Modları Nasıl Yüklenir?

Minecraft mod yükleme için ilk olarak "Minecraft Forge" adlı uygulamayı indirmeniz gerekiyor. Ancak Forge adlı programın doğru sürümünü indirmeniz gerekmektedir. Dilerseniz https://files.minecraftforge.net/net/minecraftforge/forge/ bu bağlantı üzerinden programı indirebilirsiniz. Programın 1. 7.10 sürümünü kullanabilirsiniz. Aynı zamanda Minecraft oyunu oyunum son sürümü ile uyumlu değildir. Bu yüzden ekstra program yüklemeniz gerekiyor. Minecraft mod yükleme işlemini sizlere sırasıyla anlatacağız.

  • Öncelikle Minecraft modlarından istediğinizi indirin.
  • Daha sonra "jar" uzantılı dosya olan Minecraft "mods" dosyası içerisine atın. Buraya ulaşmak için ilk önce "Çalıştır" adlı uygulama üzerinden %appdata% yazıp "tamam" seçeneğine tıklamalısınız.
  • Karşınıza çıkan klasörde "Minecraft" adlı klasöre girmelisiniz. Burada mods adlı klasöre girerek jar uzantılı dosyayı açabilirsiniz. Minecraft mod yükleme işlemi bu kadar kolaydır. İstediğiniz zaman oyunun modlarını indirebilirsiniz.

En İyi Minecraft Modları Ücretsiz

  1. Journey Map Modu

Minecraft oyunu içerisinde bulunan en ev bulma büyük bir sorundur. Journey Map bu süreçte devreye giriyor ve sizlere inanılmaz fırsatlar sunuyor. Bu mod sayesinde oyun içerisinde nerede olduğunuzu göreceksiniz. Aynı zamanda sonradan gitmek istediğiniz yerleri işaretleyebilirsiniz. Nerede olduğunuzu görmenizi sağlayan bir moddur. Bu mod Minecraft oyuncuları tarafından çok seviliyor.

  1. The Lost Cities Modu (Terkedilmiş Şehirler)

Minecraft oyununda gerçek hayattaymışsınız gibi bir his yaşayacaksınız. The Lost Cities modu sayesinde daha eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Harita üzerinde bulunan terkedilmiş imajı verilen şehirler için modlar kullanarak gezip göreceğiniz pek çok yer sunar. Fakat bu mod Minecraft 1.10, 1.11 ve 1.12 sürümlerini desteklemektedir.

  1. The Aether (Nether’a Alternatif Olarak Bir Cennet)

Minecraft oyununda en korkunç yer Nerher'dir. Oyuncular burada dünya da bulamayacağı korkunç düşmanlar ile karşı karşıya gelebilir. Nether'den sıkılan oyuncular 1.7.3 sürümü ile uyum içerisinde olan "The Aether modu" kullanabilir.

  1. Carpenter’s Blocks Modu

Carpenter’s Blocks sayesinde istediğiniz şekillerde bloklar üretebileceksiniz. Minecraft oyununda bulunan bloklar kare şeklinde oluyor. Ancak Carpenter’s Blocks sayesinde blokları istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. Dolayısı ile evinize koyduğunuz saksıları, meşaleleri ve kapıları bir marangoz gibi şekillendirebilirsiniz. Bu sayede oyun içerisinde sıradanlaşmış şekillerin dışına çıkabilirsiniz.

  1. Minecraft Decocraft Modu

Minecraft oyununda evinizi dekore etmeniz için kullanılan bir moddur. Oyunun ev sevilen tarafı yaratıcı yapılar ve evler yapmaktır. Decocraft sayesinde oyun içerisine farklı ev eşyaları ekleyebilirsiniz. Bu sayede evinizi dekore etmek daha eğlenceli olabilir.

  1. Animal Bikes Modu

Minecraft oyununda bulunan canlıları sürmenizi sağlayan bir araba modu olarak kullanılmaktadır. Bu modu kullanarak büyük arazileri kısa süre içerisinde aşmak için canlıların üstüne binebilirsiniz. Bu canlılar arasında Ender Ejderhası ile Demir Golem bulunuyor. Aynı zamanda 25'ten fazla canlının üzerine binerek büyük arazileri alabilirsiniz.

  1. Smart Moving Modu

Smart Moving mosu ile yere yatarak objelere tırmanabileceksiniz. Oyuna eklenmesi ile en sevilen modlar arasında yer alıyor. Oyuna renk katan bir mod olduğunu söyleyebiliriz. Bu mod sayesinde çitlere bile tırmanabilirsiniz. Bunun haricinde dar alanları sürünerek geçebilirsiniz. Minecraft Smart Moving modu ile oyun daha da kolay bir hal alıyor.

  1. Rope Bridge Modu

Bu mod Minecraft'ın 1.11.2 sürümü ile uyumludur. Minecraft oyunu engeller ile dolu bir oyundur. Bu yüzden Rope Bridge modunu kullanarak dağlar arasında köprüler yapabilirsiniz. Önünüze çıkan her engelde köprü kurabilirsiniz. Bu sayede karşınıza çıkan engellerin önüne geçebilirsiniz.

  1. Hexxit Modu

Minecraft oyunun yapısını değiştiren bir moddur. Bu modu, kullanarak oyun içerisine görevler, düşmanlar ve zindanlar ekleyebilirsiniz. Bu sayede macera dolu bir oyun oynama imkanı elde edeceksiniz. Canavarları avlayarak keşif yapacağınız bir oyun haline dönüşecektir.

  1. Tekkit Modu

Tekkit modu ile adeta bir mühendis olacaksınız. İçerisinde bulunan eklentiler sayesinde en sevilen modlardan biri olduğunu söylemek isteriz. Tekkit modu içerisinde birbirinden farklı mühendislik modları yer alıyor. Oyun içerisinde yeni makineleri geliştirmek için kullanılan bir moddur. Madenciliği geliştirmek, uzaya gitmek ya da çeşitli boyutları ziyaret etmek için sizler de bu modu kullanabilirsiniz.

  1. SevTech: Ages Modu

Tarihsel devirleri yaşamaya hazır mısınız? Oyun başlarken karşınıza birkaç tarif çıkacaktır. Oyunu oynadıkça mod paketi içerisinde bulunan diğer modlara erişebilirsiniz. Taş devri ile uzay çağı arasındaki gelişime sizler de tanık olacaksınız.

Minecraft, 2009 yılından bu yana en popüler oyunlardan biridir. Oyun severler yukarıda belirttiğimiz modlar hem Minecraft İOS modu hem de Android için kullanabilir. Bu modlar sayesinde oyun daha heyecanlı ve eğlenceli olacaktır.

Editör: TE Bilişim