En İyi Hayatta Kalma Oyunları

Hayatta kalma oyunları hemen hemen herkes tarafından beğenilmekte ve de çok sevilerek oynanmaktadır.

Hayatta kalma oyunlarında temel amaç; yenmek değil yenilmemektir. Bu oyun türü yaklaşık olarak 2013 yılından beri hayatımızda yer almakta ve tüm dünyada büyük bir zevkle oynanmaktadır. Hayatta kalma oyunlarını İOS, Android, Windows ve Playstation gibi platformlardan rahatlıkla oynayabilirsiniz. İşte oynayabileceğiniz en iyi hayatta kalma oyunları şunlardır;

  1. Minecraft

İlk olarak 16 Ağustos 2011 tarihinde piyasaya sürülen Minecraft oyunu, kurucusu olan Mojang’ın oyunu her geçen gün geliştirmesiyle bir seri haline gelmiş ve dünyada oldukça popüler bir oyun olmuştur. Birçok serisi bulunan Minecraft oyunundaki temel amaç ise hayatta kalmaktır. Bu oyunda her şey kare şeklindedir. Bu kare şekillerle hayal gücünüzü kullanarak farklı yapılar inşa edebilirsiniz. Oyunda odunculuk, hayvancılık, madencilik ve çiftçilik gibi mesleklerle uğraşabilirsiniz. Yani kısacası b u oyunda kendi şehrinizi kurarak, düşmanlarınızla zırhla ve silahlarla savaşarak hayatta kalabilirsiniz. Bu oyunda her şeyi yapabilmeniz için sadece yaratıcı olmanız yeterlidir.

  1. The Long Dark

The Long Dark oyunu, Hinterland Studio tarafından geliştirilen bir video oyunudur. Bu oyun hikayesi kısaca şu şekildedir; oyuncu küresel bir felaketten sonra soğuk Kanada vahşi doğasında hayatta kalmaya çalışır. Burada ana karakter ise kazayla uçağını düşüren bir pilottur. Oyunda açlık, susuzluk, kalori alımı, vücut sıcaklığı, yorgunluk, titreme, rüzgar, yaban hayatı ve diğer çevresel faktörler gibi durumlar söz konusudur. Buradaki temel amaç oyunu oynayan kişinin dünyada bulabilecekleri kaynakları kullanarak uzun süre hayatta kalabilmesidir. Oyun hayatta kalmak için yakacak odun, su, yiyecek, ilaç, silahlar, balta, bıçak gibi daha pek çok eşya içermektedir. Bu eşyaları bulabilmek ve kullanabilmek oldukça önemlidir.

  1. Stranded Deep

Stranded Deep, uçak kazasından kurtulan birinin rastgele oluşturulmuş bir dünyada en çok hayati tehlike oluşturan senaryolarla Pasifik Okyanusu’nda geçen bir hayatta kalma oyunudur. Bu oyunda oyuncular açlık, susuzluk, sağlık ve uyku gibi hayati faktörleri yönetmeleri gereklidir. Yani bu oyunda çeşitli keşifler yaparak sınırlı olan kaynakları verimli bir şekilde kullanmalısınız. Gece gündüz konseptinin de bulunduğu bu oyunda görevlere uygun malzemeler toplamak gereklidir. Bu malzemeler ise adalardan, denizin içinden ya da batık gemilerden toplanabilmektedir. Oyuncunun oyundaki zamanı ve sağlık durumu gibi faktörler de karakterin kolundaki saat yardımıyla görülebilmektedir. Oyunda çeşitli kaynaklar bulup onlardan yeni eşyalar türeterek kendi dünyanızı şekillendirebilirsiniz.

  1. The Forest

The Forest oyunu, Endnight Games tarafından geliştirilmiş bir video hayatta kalma bilgisayar oyunudur. Bu oyunun temel konusu; ana karakter olan Eric Leblanc ve Oğlu Timmy’nin bir uçak kazası nedeniyle ormanlık bir yarımadaya düşmesini konu almaktadır. Bu oyundaki temel amaç ise bu adada hayatını devam ettirerek adadan kurtulma çabasıdır. Bu oyunda ana karakterin karşısına çok çeşitte engeller çıkmaktadır. Bu engellerden biri de mağarada yaşayan ve çoğunlukla geceleri ortaya çıkan “mutant yamyam” kabilesidir. Bu kabile ana karaktere genellikle düşmanca davranmaktadır. The Forest oyununda ayrıca gündüzleri yapılar ve barınaklar inşa etmenize, hayvanları avlayarak malzeme toplamanıza; geceleri ise mutant yamyam kabilesine karşı kendinizi korumanıza olanak sağlayacak bir gece gündüz sistemi yer almaktadır. Oyundaki tüm sizlere sağlanan olanakları ne kadar doğru bir şekilde kullanırsanız hayatta kalma şansınız da o kadar artmaktadır.

  1. RimWorld

Rimworld oyunu, tam anlamıyla öykü üzerine oluşmaktadır. Bu oyunda ilk olarak size dört adet senaryo sunulmaktadır. Bunlardan biri “hayatta kalanlar” senaryosudur. Hayatta kalanlar senaryosu 3 kişiyle başlayan bir hayatta kalma mücadelesini konu almaktadır. İkincisi ise “kayıp kabile” senaryosudur. Kayıp kabile senaryosu ise 5 kişiyle başlamakta ve yok edilmiş bir kabilenin ardından kaçan 5 kişinin yeni bir kabile kurmasını konu almaktadır. Bir diğer senaryo ise “zengin kaşif” senaryosudur. Bu senaryo ise bir kişiyle başlamakta ve kendi kabilesini inşa etmeyi konu almaktadır. Son senaryo ise “sırf vahşet” senaryosudur. Bu senaryoda ise çok daha zor koşullarda hayatta kalmayı ele almaktadır. Bu senaryolardan istediğinizi seçerek mükemmel bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz.

  1. Frostpunk

En sert gerçekçi hayatta kalma oyunlarından biri olan Frostpunk, çok zorlu kış şartlarında hayatta kalmayı ele almaktadır. Burada oyuncular şehir inşa ederek, şehir dışındaki bölgeleri keşfederek ve ellerindeki kaynakları yöneterek hayatta kalmaya çalışmaktadır. Oyun birkaç senaryo içermektedir. Oldukça ince düşünülmüş ve tıpkı gerçek hayattaymışçasına ögeler barındıran oyun, oyun severler tarafından son derece nefes kesici olmaktadır.

  1. DayZ

Dayz oyunu çok oyuncuyla oynanan bir hayatta kalma korku oyunudur. Bu oyun Chernarus ülkesinde geçmektedir. Oyunun konusu; bilinmeyen bir virüs insanları zombiye çeviriyor ve ana karakter ise hayatta kalan tek insan. Burada hayatta kalmak için yemek, su, silah ve medikal ürünler bulmak için birbirlerine ihanet etmektedirler. Oyunda zombileri ve hayatta kalmaya çalışan diğer insanlara ölmeden önce hayatta kalma çabası verilmesi gereklidir. Bazı durumlarda oyuncular birbirlerini esir alarak bile eşyalara el koyabilmektedir. Bu korku dolu ve heyecan verici oyun, en çok oynanan hayatta kalma oyunlarından biridir.

  1. ARK: Survivol Evolved

Bu oyunda ilk olarak ARK adındaki gizemli bir adanın kıyılarında aç ve dondurucu bir ortamda çıplak bir şekilde mahsur kalan erkek ya da kadın olarak oyuna başlanmaktadır. Oyun içerisinde yer alan ilkel yaratıkları ve dinozorları öldürmek veya da evcilleştirmeniz gerekmektedir. Burada hayatta kalmak için diğer oyuncularla bir araya gelerek avlanmak, kaynak toplamak, mahsul yetiştirmek, araştırmalar yapmak ve sığınaklar inşa etmek gereklidir. Dinozor ve benzeri diğer yaratıkları evcilleştirmek ise oyunda sizlere büyük avantajlar sağlayacaktır. Evcilleştirdiğiniz hayvanlara komutlar verebilir, zırh ve ekipmanlar üreterek onları güçlendirebilirsiniz. Bu dinozorlarla olan zorlu dünyada hayatta kalmak oldukça zor ve eğlenceli olmaktadır.

  1. Don’t Starve

Dont Starve, Türkçe olarak “açlıktan ölme” anlamına gelen ve bir aksiyon macera oyunudur. Oyun Wilson adında bir bilim adamını konu almaktadır. Wilson kendini karanlık ve zorlu bir dünyada bulan ve burada hayatta kalmaya çalışan biridir. Wilson oyunda hem kendini sağlıklı ve tok tutmalı hem de kendini öldürmeye çalışan birçok doğaüstü düşmandan korumalıdır. Bu oyunda ölüm kalıcıdır. Fakat bazı nadir ve çok pahalı ürünler kullanılarak karakterler sınırlı olarak tekrar canlanabilmektedir.

  1. Rust

Rust oyununda, oyunda bulunan malzemelerle el işçiliği yapıp, oyundaki hayvanlardan yararlanarak yemek yiyerek hayatta kalmayı konu almaktadır. Oyuncu ilk olarak oyuna başlarken bir kaya ve elinde meşale ile dünyaya gelmektedir. Bu oyunda madencilik ve zanaat gibi meslekler yapılmaktadır. Bu oyunda klan sistemi vardır. Bu klan sisteminde oyuncu kendi kurduğu takımla birlikte araba veya da helikopter gibi oyuna sonradan eklenen araçlardan yardım alarak bir başka oyuncudan malzeme çalmak için oyuncunun evine baskın yaparak yağmalamaktadır. Bu büyük aksiyonlar içeren macera oyunu da oyun severler tarafından büyük bir ilgiyle takip edilmekte ve oynanmaktadır.

Editör: TE Bilişim