2021’de Karşımıza Çıkan En İyi 10 Oyun

Teknolojinin gelişmesi ile bilgisayar oyunlarına olan ilgi artarken 2021’de karışınıza çıkan en iyi 10 oyun pek çok kişinin çok daha mutlu olmasına yardımcı olacaktır.

2021’de karşımıza çıkan en iyi 10 oyun ile çok sayıda oyun severler çok daha heyecan ve adrenalin dolu zaman geçirmenin keyfine varacaktır. Günümüz teknolojisi ile kurgulanan oyunlarda kullanıcılar rakiplerini arkada bırakarak lider olmak için çok çok fazla çaba göstereceklerdir. E3 2021 yılı için en yeni oyunlarını tanıtırken piyasaya çıkacağı günler hakkında bilgiler paylaştı. Bu oyunlar ile çok daha eğlenceli ve keyifli zamanlar geçireceğiniz garanti gibi görünmektedir. İşte 2021 yılının en iyi 10 oyunu;

1 - A Plague Tale: Requiem

1 - A Plague Tale: Requiem

İlk olarak 2019 yılında çıkan A Plague Tale: İnnocence oyununun devamı olacak şekilde A Plague Tale: Reuiem grafikleri ile herkesin ilgisini çok fazla çekmektedir. Oyun içinde hikayenin ana karakterleri Amicia ve Hugo’nun tekrar döndüğünü görmek mümkün olacaktır. Tam olarak devam oyunu şeklinde tanıtılan A Plague Tale: Requiem 2 yetim kardeşin yaşamak için yaşadıkları etrafında oluşacak olayların anlatılması gibi gözüküyor.

2 – Avatar: Frontiers of Pandora

2 – Avatar: Frontiers of Pandora

Son zamanların en yüksek kalite bilim kurgu filmlerinden biri olan Avatar filmini izlemeyen yoktur. Çıktığı ilk andan itibaren rekor kıran ve şimdilerde hala izlenen filmin oyunu çıkarıldı. Filmde olduğu gibi oyun içinde Pandora gezegeni içinde olunacak ve bununla beraber çok daha fazla manzara izleyerek oyunun tahmini çıkış tarihi olarak 2022 yılı olarak açıklanmıştır. Yeni nesil konsollar adına oyun Xbox Series X, Xbox Series S, PS5, PC ile Amazon Luna platformlarında çıkacağı açıklandı.

3 – Halo Infinite

Halo infinite Xbox’ın en fazla ilgi çeken oyunlarının içinde yer almaktadır. Oyun endüstrisine ilk olarak 2001 yılında giriş yapan Halo serisi devamında büyük beklentiler olmaktadır. Ücretsiz ve çok oyuncunun bulunduğu oyunun çıkış yapması ile Halo İnfinite bilim kurgu tabanlı bir FPS oyunu olarak oyun severler ile buluşacak. Aynı zamanda Halo 5: Guardians devamı şeklinde olan oyunun hikayesi adına ayrıntılı bir bilgi bulunmaktadır. Bütün bunların yanı sıra Master Chief isimli karakter boş rolde olacak ve oyun içinde kalan son Halo halkalarından bir tanesi olan Zeto Halo da geçecek. 2021 yılının son bahar mevsiminde piyasaya çıkması beklenen Halo Infinite PC ile Xbox modelleri için geliştirilmektedir.

4 – Forza Horizon 5

E3 platformunda ödül alan oyunlar içinde yer alan Horizon 5 son zamanlarda çok fazla adından söz ettirmektedir. Bunun yanı sıra Forza serisinin 5.oyununda bu defa oyuncuları Meksika da kendilerini bulacak. Tanıtım videosuna bakıldığı zaman uzun süre beklendiğine değecek gibi görünüyor. Forza Horizon 5 grafik ve oynama şekli bakımından oyuncuları mutlu edecek gibi görünmekte. Ayrıca oyunun gerçek olan atmosferi oyunun çokk daha keyifli olduğunu göstermekte. Oyunun yaklaşık olarak Xbox Game Pass da 9 Kasım tarihinde çıkması bekleniyor.

5 – Battlefield 2042

Battlefield 2042 oyunun içinde çok daha yeni bir Battlefield evreni olacak gibi gözüküyor. Normalde olduğu hep yakın geçmişte oynanan oyunlarda bu defa geleceğe gidiliyor. Oyunun kullanıcılara tanıttığı en heyecan verici özelliklerden birisi de sibernetik teknolojiler ile savaşmanın dışında robotiklerin varlığı oldu. Bu neden ile oldukça eğlenceli ve yaratıcı silahların sizleri beklediği söylemek mümkün olacaktır. Bütün bunların yanında Battlefield 2042 mutlu edici bir hikayesi ile beraber geliyor. Oyunda iklim krizi nedeni ile savaşa girmiş bir dünya göreceksiniz. Pek çok ulusun yok olduğu dünya içinde herkes vatansız askerlerden biri olup Amerika – Rusya savaşın içine çekilmektedir.

6 – Jurassic World Evolution 2

Jurassic World Evolution oyunun devamı olarak grafikleri ile pek çok oyun severin merak içinde beklediği oyunların başında gelmektedir. Oyunun evrenine aşina olmak adına her hangi bir oyunu oynama kuralı bulunmamaktadır. Çok daha fazla popüler olan ve filmlerden tanınan Jurassic World evreni büyük bir kesim tarafından sevilmektedir. Bunların yanı sıra oyunu geçtiğimiz günlerde Epic’in ücretsiz dağıtmış olduğu oyunların arasında yer almaktadır. İlk oyunda olduğu gibi bu oyun işçinde de dinazorlar adına bir tesis inşa edilmektedir. Dolayısı ile yönetim simülasyonlarını sevenler için oyun son derece hayran bırakacaktır. Jurassic World Evolution 2 oyunu 2021 yılı içinde oyun platformunda çıkması planlanmaktadır.

7 – Starfield

E3 2021 yılında ilk kez yayınladığı Starfield videosu oyun severlerin çok fazla ilgisini çeken oyunların içinde yer almaktadır. Geçmiş yıllarda çıkış haberinin yayıldığı oyunun tanıtım videosu çok daha ilgi çekici olmaktadır. Bilim kurgu oyunları arasında olan oyunda detaylar sır gibi saklansa da oyunun hikayesi hakkında net bir bilgi bulmak mümkün olmamaktadır. Fakat oyunun Constellation isimli bir gezegen içinde hayatta kalma macerası konu edilmektedir.

8 – Redfall

Xbox oyunu içinde yer alan ve E3 2021 de tanıtımı yapılan en iyi sunum vitrinine sahip olan oyun geliştirici ödülünü almıştır. Arkadaşları ile oynamanın mümkün olduğu oyunlar arasında bulunan Redfall açık dünya içinde çok oyunculu oynanması mümkün olan bir nişancı oyunu olma özellikleri ile ilk sıralara çıkmaktadır. Oyun içinde Redfall adından bir Adada kullanıcılar oyunlarını oynayacaklar. Dış dünya ile bağlantının tam olarak koparıldığı kasabada aynı zamanda güneş dahi görülmüyor. Oyuncuların görevi vampirler adına mükemmel bir seçenek olan kasabayı arındırmak ve özgürlüğüne ulaşmak olacaktır.

9 – Elden Ring

George R. R. Martin tarafından yazılan Elden Ring E3 2021 de en çok ses getiren oyunların içinde yer almaktadır. Oyunun çıktığı haberi 2019 yılında çıkmış ancak sessizliğini koruyan geliştirici nedeni ile çok fazla bir bilgi bulunmuyordu. 2 yıl sonra tanıtım videosu gösterilen oyun içinde yaşanan heyecanla tek kelimeyle şahane olduğu anlatılmaktadır. Merak içinde beklenen oyun çok kısa süre içinde oyun severler ile buluşacaktır.

10 – The Outer Worlds 2

Serinin ilk oyunu olan The Outer Worlds 2019 yılında piyasalara çıkmıştır. Rol yapma ve aksiyon türünde olan oyun çok daha fazla beğenilmekte ve her geçen gün pek çok kişi tarafından ilgi ile takip edilmektedir. Bunların yanı sıra serinin 2. oyunu da E3 2021 de tanıtımı yapılan oyunlar arasında yer almaktadır. Süper bir tanıtım videosu ile tanıtılan oyun çok daha fazla sıra dışı bir mizaha sahip olmaktadır. Oyunun yapılan tanıtım videosu ile geliştirici kadrosu ile çok daha üst sıralarda olması beklenmektedir.

 E3 platformunda yapılan tanıtım oyunları ile oyun severlerin çok daha fazla ilgi odağı haline gelmektedir. The Outer Worlds oyunu ve diğer tanıtım videosu yayınlanan oyunlar bilgisayar oyunu tutkunlarının ilgi ile beklediği görülmektedir. Bağımsız yapımcılar tarafından çıkarılan Tribes Of Midgard, Mario + Pabbids Sparks of Hope, Far Cry 6 ve Humankind gibi oyunlar da en iyi oyunlar listesinde yer almayı hak etmektedir. Yarış temalı oyunlar olması ile oyun severlerin çok daha memnun kalmasını sağlamaktadır.