Nevidan Çetintaş; Tunceli, Çemişgezek Gedikler köyünde doğdu ve çocukluğu orada geçti. Malatya Akçadağ Köy Enstitüsü’nde yirmi günlük eğitimden sonra ailesiyle İzmir’e taşındı. 1957 yılında İzmir Kızılçullu Öğretmen Okulu’ndan mezun oldu. İlk görev yeri Adana Çotlu Köyü İlkokul ‘unda iki yıl görev yaptı. İkinci görev yaptığı okul Elazığ Kuyulu İlkokulu oldu. Köy okulu öğretmeni yıllarında ulaşım zorluklarının her türlüsünü yaşadı.

Kendisi gibi babasının da memur olması ve tayini sebebiyle ailesiyle yoları, 25 Ekim 1960 tarihinde Zonguldak’ta birleşti. Bu tarih aynı zamanda bundan sonraki hayatlarının da adresi oldu.

Nevidan öğretmen Zonguldak’ta Muslu Köyü İlkokulu’nda bir sene çalıştıktan sonra Kapuz İlkokulu’nda da yedi yıl görev yaptı. Muslu ve Kapuz’da ki öğretmenlik yılları o zamanın ulaşım şartları gereği trenle olsa da zaman zaman kesintiye uğrayan hizmet sebebiyle okuluna karda, yağmurda yürüyerek ulaşabildi.

Nevidan öğretmen, 1982 yılında İnağzı İlkokulu’na tayin oldu. Aynı yıllarda Atatürk’ün doğumunun 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında 24 Kasım Öğretmenler gününe özel Zonguldak’ta ve diğer illerde ilk olarak “Yılın Öğretmeni” uygulaması başladı.

24 Kasım 1984 tarihinde Zonguldak’ta yılın öğretmeni “Nevidan Çetintaş” seçildi. Seçilen ilk bayan “yılın öğretmeni” ünvanına da sahip oldu.

Yılın öğretmeni Nevidan Çetintaş 40 yıllık öğretmenlik hayatının son 15 yılını İnağzı İlkokulunda tamamladı, 1997 yılında emekli oldu. Halen Zonguldak’ta yaşantısını sürdürüyor, Çarşıda, pazarda, sokakta karşılaştığı öğrencilerinin sevgi çemberinde mütevazi hayatını sürdürüyor…

Yüksel Yıldırım-24 Kasım 2021

Zonguldak Nostalji

Editör: TE Bilişim